Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 aug 2017

“Audi Sport-baas naar Bugatti”

Voormalige topman van Lamborghini en de huidige baas van Audi Sport, de aimabele Stephan Winkelmann, wordt de nieuwe baas van Bugatti. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde freelance automotive journalist Greg Kable.

De 52 jarige Winkelmann neemt de topfunctie van de 52 jarige Wolfgang Dürheimer over. Het betreft alleen de positie bij Bugatti. Dürheimer blijft de kopman van Bentley, zo geven bronnen binnen de Volkswagen Groep aan Kable aan.

Winkelmann bekleedt sinds begin vorig jaar de positie van ceo bij Audi Sport, voorheen Quattro GmbH genaamd. Voordat hij bij Audi aan de slag ging, was hij van 2005 tot en met 2016 de succesvolle baas van Lamborghini. Hij zorgde ervoor dat Lamborghini qua grootte enorm groeide en recordcijfers als het om productie-aantallen ging neerzette. Winkelmann was een groot voorstander van een derde productlijn. Eind dit jaar komt de Urus-SUV, die onder bewind van Winkelmann werd bedacht.

Bij Bugatti moet Winkelmann volgens Kable zich gaan toeleggen op de ontwikkeling van het merk. Van de 500 te bouwen Chirons zijn er een kleine 300 verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.