Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi RS3 voorlopig uitverkocht

De laatste exemplaren van de huidige Audi RS3 zijn verkocht. In de fabriek in Ingolstadt maken ze zich op voor de productie van de gefacelifte RS3. En die komt er niet alleen als vijfdeurs Sportback.

Audi RS3 - Autovisie.nl

400 pk

Nu de A3 en S3 een facelift hebben gehad, kan de Audi RS3 niet achterblijven. Het blijft echter niet beperkt tot nieuw infotainment en iets andere bumpers en koplampen:  voor de RS3 zit er een serieuze krachtkuur aan te komen. Audi stopt namelijk de vernieuwde 2,5 liter vijfcilinder in de auto, die net als in de nieuwe TT RS een vermogen moet gaan leveren van maximaal 400 pk. Daarmee troeft Audi dan de Mercedes-AMG A45 weer af, die het met 381 pk moet stellen.

LEES OOK: AUDI A5 en S5 COUPÉ LATEN ZICH ZIEN

Sportback én Limousine

De Audi RS3 komt er dit keer niet alleen als Sportback. Hij zat er al jaren aan te komen, maar laatst is hij op een evenement in Amerika officieel bevestigd, de RS3 Limousine. Hij krijgt dezelfde kenmerkende voor- en achterbumper en natuurlijk ook de enorme uitlaatpijpen. Die auto moet het met name op gaan nemen tegen de Mercedes-AMG CLA 45. Reken op serieuze cijfers: 0-100 km/u in 4,1 seconden, een topsnelheid van 250 km/u en optioneel 280 km/u. Daarmee is de RS3 dan weer – voorlopig – de snelste Hot Hatch, totdat ze er in Affalterbach bij AMG op reageren.

Video

Werner Budding reed in 2015 door de sneeuw met de huidige RS3 Sportback. Bekijk de video hieronder:

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.