Autovisie
Autovisie Nieuws 12 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Audi RS 4 Avant: Snoer uw hond stevig vast!

Daar is de schrik van iedere viervoeter! Dit is de vierde generatie Audi RS 4 Avant. Niet met een V8 dit keer, maar met een 2,9 liter biturbo V6. En ruimte achterin voor een hele roedel.

audi_rs_4_avant_93

Net als in de Audi RS 5 produceert die krachtbron 450 pk en 600 Nm. Daarmee gaat de Audi RS 4 Avant in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h (3,9 seconden voor de RS 5) en haalt hij een afgeregelde top van 250 km/h (gooi er wat geld tegenaan en de begrenzer kan er vast wel af). Schakelen gaat met een achttrapsautomaat, via welke de aandrijfkrachten naar alle vier wielen gaan uiteraard.

Nogaro Blue

Qua uiterlijk is het recept min of meer hetzelfde gebleven als bij voorgaande generaties RS 4 Avant. Wielkasten die 3 centimeter zijn ‘uitgeklopt’, ovale uitlaatpijpen, een aanzienlijke diffuser, grotere luchtinlaten, 19 inch lichtmetalen wielen en dikker bumper- en spoilerwerk. De introductiekleur van de RS 4 Avant is Nogaro Blue. Moeten we die kennen? Jazeker, die zat op de legendarische Audi RS 2 Avant (1994 – 1995).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.