Autovisie
Autovisie Nieuws 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi Q5 is nieuw! Een soort van…

Dit is… euhm… klaarblijkelijk de nieuwe Audi Q5. Klaarblijkelijk, want laten we eerlijk zijn: met het huidige Audi-design weet je het nooit helemaal zeker.

a5

De Audi Q5 – die begin volgend jaar op de markt komt – is gegroeid, maar ook lichter geworden (door de bank genomen zo’n 90 kg). Hij biedt plaats aan vijf personen en kan tot wel 1550 liter aan bagage meenemen (met de driedelige achterbank volledig neergeklapt).

Virtual Cockpit

Voor de neus van de bestuurder prijkt – net als in de nieuwe TT – Audi’s Virtual Cockpit, een digitaal instrumentenpaneel met optioneel een head-up display. Verder zijn er drie verschillende audiosystemen leverbaar en behoort ook een wifihotspot voor maximaal acht gebruikers tot de opties.

Motoren

Audi Q5-kopers kunnen kiezen uit vijf motoren. Er is een 2.0 TFSI met 252 pk, een 2.0 TDI in de sterkten 150 pk, 163 pk en 190 pk en een 3.0 TDI met 286 pk en 620 Nm. Die laatste krijgt standaard een automaat met acht verzetten, de rest is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps DSG.

SPEEL OOK: AUTOVISIE KENNISQUIZ – HOU JIJ ALLE AUDI’S NOG UIT ELKAAR?

De 2.0 TFSI en de 2.0 TDI met 163 pk en 190 pk zijn standaard voorzien van Quattro Ultra-vierwielaandrijving, waarbij de achterwielen alleen worden bijgeschakeld als het nodig is. Adaptieve luchtvering met hoogteregeling is een optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.