Autovisie
Autovisie Nieuws 16 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi Q2 laat zich rijdend zien

Over twee weken trekt Audi het doek eindelijk van de nieuwe kleine crossover, de Q2. Vandaag is er al het eerste – officiële – bewegende beeld van de auto.

Donkere raamstijlen achter

We zien de kleine Audi Q2 over een zandpad door een bos rijden. De auto is gespoten in het Vegas geel, een kleur die Audi ook gebruikt op enkele sportieve modellen als de S1. Toegegeven, we zien niet veel op de video, maar zoomen we wat verder in, kunnen we duidelijk zien dat hij zwarte raamstijlen krijgt achter.

Vooral veel pixels, maar ook wat details: let op de zwarte d-stijlen, toch weer anders dan bij de A1. Foto: Youtube / Audi

Audi Q2

Wat weten we al over de Audi Q2? Hij wordt gebaseerd op het MQB-platform, waar bijvoorbeeld ook de Volkswagen Golf , Audi A3 en Volkswagen Tiguan gebruik van maken. Hij komt er zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving en gaat geleverd worden met een reeks van benzine- en dieselmotoren die we al kennen uit de bovengenoemde modellen. De productie van de Q2 zal plaatsvinden in Ingolstadt. Eerst leek het erop dat de auto Q1 zou gaan heten, vanwege de naamrechten van Q2, die in handen waren van de FCA Group. Dat geschil is echter opgelost.

Genève

De officiële onthulling van de auto vindt over twee weken plaats, als de Autosalon van Genève zijn deuren opent. Dan kun je hier alle details van de kleinste Q tot nu toe vinden.

Een impressie van de Audi Q1/Q2. In het echt lijkt de kentekenplaat lager te zitten. Impressie: Schulte Design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.