Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Audi lanceert sportievere versie TTS, Audi TTS Competition Sport

De nieuwe uitrustingslijn voor de TTS biedt niet alleen een stoerder design, ook de motor wordt aangepakt. Daarnaast wordt er ook nog een nieuwe ‘Bronze Selection’ geïntroduceerd.

Naast dat de Competition Sport er sportiever uitziet krijgt de TTS ook meer vermogen. Wel wordt deze versie – evenals de gewone TTS – met een 2,0-liter TFSI-motor geleverd, echter deze motorisering in de sportievere editie 14 PK meer.

Motor

Totaal levert de TTS 320 pk en 400 Nm. Dit zorgt – in de coupé – voor een acceleratie van 0 naar 100 in slechts 4,5 seconden. De roadster doet er 0,3 seconden langer over. Het acceleren van beiden stopt pas bij een snelheid van 250 km/u waarop de Audi begrenst is.

Audi TTS Roadster competition plus
Audi TTS Roadster competition plus

Aankleding

Naast dat het model iets sneller is ziet-ie er net wat gespierder uit. De modellen worden geleverd met LED-koplampen, Audi ringen op de dorpels, rode remklauwen, 20-inch zwarte wielen en een vast achterspoiler. Daarnaast zijn – zoals we vaker zien bij sportieve versies – alle exterieurdetails van een donkere kleur voorzien. De coupé is daarnaast voorzien van privacy glas. Binnenin zien we een 12,3-inch virtuele cockpit en een dashboard bekleed met nappaleder en ebbenhout. Ook vinden we carbon rondom de versnellingspook die vervolgens weer bekleed is met alcantara.

Bronze Selection

Met de introductie van de Competition Sport wordt ook een nieuw pakket voor de TT en TTS aangeboden. Bronze Selection is de naam. Deze versie staat op 20-inch lichtmetalen velgen in de kleur – jawel – brons. Het Audi logo boven de dorpel, die bij de Competition Sport Zwart is, wordt ook van deze bronzen kleur voorzien. Maar het houdt niet op bij het exterieur, ook het interieur vinden we de kleur terug in onder andere de stiksels. Samen met de aluminium sierdelen en de lederen bekleding heeft de Bronze Selection een chique uitstraling.

De Audi TTS competition plus staat november al bij de Duitse dealers. De coupé kost bij onze oosterburen dan 61.000 euro incl., de Roadster vanaf zo’n 63,700 euro verkrijgbaar zijn. Voor de Bronze Selection wordt op de Duitse markt 6,190 en 4,490 betaalt voor de TT en TTS. In Nederland zullen deze versies leverbaar zijn in de lente van 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.