Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mrt 2016

Audi investeert drie miljard euro in elektrische auto’s

Audi gaat groot inzetten op elektrische auto’s. Het merk uit Ingolstadt gaat in 2016 drie miljard euro investeren in elektrificatie en digitalisatie. Dat maakt topman Rupert Stadler vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers bekend. 

De elektrische Audi R8 e-tron.
De elektrische Audi R8 e-tron.

“Alleen al in 2016 gaan we ruim drie miljard euro investeren in de mobiliteit van morgen”, vertelt Stadler tijdens een persconferentie in Ingolstadt. “We willen grote stappen maken in de digitalisatie en elektrificatie van onze producten. De eerste volledig elektrische SUV van Audi gaat in 2018 in serieproductie.”

“De eerste volledig elektrische Audi-SUV gaat in 2018 in serieproductie”

Het merk zet niet alleen in op volledig elektrische auto’s, maar ook op plug-in hybrides. Toch ziet Stadler hybrides en plug-ins vooral als een tussenoplossing. “Hybrides en plug-in hybrides vormen een brug in de technologie voor de komende tien jaar”, zegt hij. Daarbij wil de topman dat het netwerk van laadpalen verder wordt uitgebreid. “Er is een sterke laadinfrastructuur nodig voor elektrische mobiliteit. Minimaal 150 kW laadpalen, maar liever nog 350 kW, om snel te kunnen laden aan de Autobahn.”

Audi neemt het komende jaar twaalfhonderd nieuwe medewerkers aan op het gebied van digitalisatie en elektrificatie, alleen al in Duitsland. Voor de accutechniek wordt samengewerkt met Samsung en LG.