Autovisie
Autovisie Nieuws 12 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Audi Elaine is elektrisch en autonoom… uiteraard

Worden jullie al ziek van al die autonome elektromobielen? Nee? Dat is mooi, want hier is er weer een. De Audi Elaine is een coupé-SUV die er eigenlijk best productieklaar uitziet.

Audi Elaine

In vergelijking met de Audi Aicon dan. Want waar die heel ambitieus voor autonoom rijden op niveau 5 gaat, houdt deze Elaine het bij niveau 4. Dat betekent dat hij zich onder de meeste omstandigheden zelfstandig kan voortbewegen. Wil de persoon achter het stuur… euhm… het stuur overnemen, dan kan dat altijd. Volgens Audi gebruikt de Elaine een opgewaardeerde versie van de AI Traffic Jam Pilot in de nieuwe A8 (niveau 3).

Drie elektromotoren

En ja, dan de aandrijflijn. De Audi Elaine is een studiemodel, dus spreekt het bijna voor zich dat er een batterij en een paar elektromotoren in zitten. Drie elektromotoren om precies te zijn: één op de vooras en twee op de achteras. In totaal komen die aan een vermogen van 435 pk, maar er is ook een boost beschikbaar die de power tijdelijk naar 503 pk brengt. Naar 100 km/h gaat de Elain in 4,5 seconden. Wie dat niet doet, haalt misschien een actieradius van 550 kilometer.

Audi Elaine

De Audi Elaine praat ook. Met de infrastructuur om hem heen dan en met andere auto’s (Car-to-X). Audi heeft het over speciale AI-zones. Laat iemand zijn Elaine daar achter, dan kan de auto zichzelf parkeren, opladen of zelfs laten wassen. Op het door de gebruiker gewenste tijdstip staat hij dan weer klaar voor vertrek.

Nieuwsgierig

Helaas (of gelukkig) is de Audi Elaine wel een nieuwsgierig aagje. Hij houdt niet alleen je gedrag in de gaten, maar ook je gezondheid. Hij leert zo je routine kennen en kan dan bepaalde handelingen van je overnemen. Als je symptomen van stress of vermoeidheid vertoont, stelt de Elaine alles in het werk om je te kalmeren of op te peppen. Via bijvoorbeeld de airconditioning, het audiosysteem en de sfeerverlichting in de cabine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.