Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi e-tron in de schaduw van Jaguar i-Pace en Tesla Model S

In de schaduw van de Jaguar i-Pace en de Tesla-types Model S en Model X was er eind vorig jaar nog een fabrikant druk bezig met het registreren van een elektro-auto die per 1 januari 2019 in een nieuwe, hogere bijtellingscategorie valt. Het is Audi, dat de eerste exemplaren van de volledig elektrisch aangedreven e-tron binnen kreeg.

Audi e-tron

Audi wist op de valreep van het jaar nog 163 exemplaren van de e-tron te registreren en daarmee de kopers te verzekeren van het lagere bijtellingspercentage van 4% voor de komende zestig maanden. Per 1 januari geldt namelijk voor elektrische modellen met een cataloguswaarde van meer dan 50.000 euro een aangepaste bijtelling. Voor het bedrag tot een halve ton dient 4% aan bijtelling te worden berekend, maar het bedrag daarboven wordt met 22% belast. De prijzen van de afgeleverde e-trons variëren van 93.000 tot 115.000 euro.

Tesla Model X

2019-levering

De eerste e-trons werden op 27 december voor het eerst geregistreerd. De rest volgde op de drie werkdagen daarna, waardoor de dealers met 163 geregistreerde e-trons het jaar afsloten. Niet alle auto’s werden direct op naam van de koper gezet én afgeleverd. Meer dan de helft werd later overgeschreven. Een deel is pas in 2019 afgeleverd, maar zijn door de eerste tenaamstelling eind vorig jaar wel verzekerd van de 2018-bijtellingsregels. In de RDW-registraties staat in sommige gevallen nu dat de huidige bezitter de tweede eigenaar is.

jaguar-i-pace-duik-in-de-prijslijst-foto-5

Twee stuks

Audi wist in de laatste vier werkdagen van vorig jaar 163 kentekens voor de e-tron aan te vragen. Jaguar deed in dezelfde periode 1.222 registraties, Tesla nog altijd 821. De Duitse autobouwer kreeg niet meer auto’s binnen. In de eerste twee weken van dit jaar registreerde Jaguar slechts twee stuks van de i-Pace. Tesla en Audi deden er net zoveel van respectievelijk de Model S en e-tron.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.