Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi A1 citycarver: voor de A1-rijder die niet bang is voor een kiezelpad

Hippe auto’s zijn tegenwoordig niet al te groot, maar staan hoog op de poten. Zo ook de nieuwe Audi A1 citycarver. Een auto voor de stad, maar met offroadlooks.

Audi A1 citycarver

Audi probeert weer heel erg mee te doen in het jonge-hippe segment. Vorige week toonde het merk al de lifestyle-versie van de Audi Q3, de Q3 Sportback. Een kleine SUV met de daklijn van een coupé. En nu komt er een hoogpotige A1 bij: de Audi A1 citycarver (niet te verwarren met de Carver). Bedoeld voor gebruik in de stad en snelwegen, maar met looks die schreeuwen om blubber en bergen.

Velgmaat

De nieuwe Audi A1 citycarver beperkt zich in alle opzichten tot andere looks tegenover de A1. Er zijn geen andere motoren of aandrijflijnen te vinden. Wel rolt deze A1 hoger dan anderen. vier centimeter hoger om precies te zijn. Tenminste, als hij wordt uitgerust met velgen die groter zijn dan 17 inch. Bij die velgmaat blijft het verschil in grondspeling tussen de Citycarver en de normale A1 namelijk steken op 35 mm. Overigens zijn die 17 inch velgen standaard.

Audi A1 citycarver

Omdat we het hier hebben over een mini-SUV van Audi, moeten de looks natuurlijk wel een beetje overeenkomen met die van de grotere jongens uit het aanbod. Daarom koos Audi voor een groot, achthoekig singleframe grille. Dat hebben de echte SUV’s namelijk ook. De twee uitsparingen boven de grille moeten de A1 nog unieker laten ogen. Daarnaast hebben de wielkasten en drempels nu contrasterend afgewerkt om de stoere looks te benadrukken.

Optioneel

De Audi A1 citycarver is maar in één uitrustingsniveau leverbaar: epic. Daarin zitten onder andere de eerder genoemde 17 inch velgen, Audi virtual cockpit en LED achterlichten. Dingen als een Bang & Olufsen 3D Premium Sound System met 560 watt vermogen, en een onderstel met instelbare dempers zijn optioneel te bestellen.

Wat u voor een nieuwe Audi A1 citycarver mag betalen? Dat weten we nog niet. Hij is vanaf half augustus bij de dealers te bestellen, dus we verwachten de prijzen snel te horen. In de herfst van dit jaar zal hij bij de dealers staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.