Autovisie
Autovisie Nieuws 6 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin Valkyrie met maanstof in de lak? Dat kan!

Kris Singh is op bepaalde fronten een gelukkig man. De investeerder heeft door de jaren heen een indrukwekkende collectie auto’s opgebouwd en daar komt straks een Aston Martin Valkyrie bij. Eentje met een hele bijzondere lak.

aston-martin_100642295_l

Op Instagram kondigde hij aan dat zijn bijzondere plannen voor zijn Valkyrie verwezenlijkt gaan worden. Het is Singh naar eigen zeggen gelukt om een echte maansteen te kopen (afkomstig van de maan dus). Die wordt verpulverd en toegevoegd aan de lak van zijn Valkyrie in Karosserie Lunar Red.

Ruimteschip

Volgens Singh kreeg hij het idee door het buitenaardse uiterlijk van de extreme Aston Martin. De Valkyrie doet hem denken aan een ruimteschip, schrijft hij, dus ging hij op zoek naar een mogelijkheid om maanstof in de lak van zijn auto op te nemen. Singh is een van de honderdvijftig kopers van een straatlegale Valkyrie. Aston Martin bouwt ook nog vijfentwintig circuitexemplaren.

Cosworth-V12

De Valkyrie – die werd geintroduceerd als Aston Martin RB-001 – weegt niet meer dan 1030 kilogram, maar heeft wel een 1146 pk sterke 6,5 liter Cosworth-V12 achterin. Wat Aston Martin voor de Valkyrie wil hebben, is niet officieel bekend. Waarschijnlijk moeten kopers zo’n 3 miljoen euro neertellen.

Twee Veneno’s

De Amerikaanse zakenman Singh heeft reeds een omvangrijke collectie bizarre automobielen in zijn bezit, waaronder een Lamborghini Veneno, Lamborghini Veneno Roadster, Pagani Huayra, Pagani Huayra BC, Koenigsegg Agera XS, Lamborghini Aventador SV en Aston Martin V12 Vantage Roadster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.