Autovisie
Autovisie Nieuws 6 apr 2018

‘Aston Martin-SUV alleen met benzinemotoren’

De Aston Martin DBX Concept was volledig elektrisch, maar de uiteindelijke productie-SUV zal alleen maar leverbaar zijn met benzinemotoren. Het aankomende model gaat mogelijk Aston Martin Varekai heten.

Aston Martin DBX - Schulte Design - Autovisie.nl

De vijfdeurs machine komt volgend jaar op de markt en krijgt alleen benzinemotoren (waarschijnlijk de twinturbo V8 en V12 uit de DB11). Tegen Automotive News Europe zei Aston Martin-baas Andy Palmer dat er geen dieseluitvoeringen komen, geen plug-in hybrides en ook geen volledig elektrische varianten. De Varekai moet het gaan opnemen tegen de Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus en de meest luxe Range Rovers.

Lagonda Vision

Volgens Palmer is de elektrische strategie van Aston Martin veranderd. Lagonda wordt nieuw leven ingeblazen en dat merk gaat zich op elektrische auto’s richten. Een voorproefje daarvan – de Lagonda Vision Concept – zagen we op de afgelopen Autosalon van Genève. En over diesel en plug-in hybridetechniek is Palmer niet te spreken. “Diesel is dood”, zei hij resoluut. Een Aston Martin met een stekker vindt hij te zwaar en te duur om te ontwikkelen.