Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 6 jul 2021

Aston Martin neemt F1-auto én Lance Stroll mee naar Goodwood

Een grote en vooral welkome verrassing voor fans die naar het Goodwood Festival of Speed afreizen: Aston Martin neemt haar Formule 1-auto, de AMR21, én de Valkyrie mee. Formule 1-coureur Lance Stroll heeft de eer om deze twee racemachines over de hillclimb te sturen.

Het zal misschien wel de hoofdact van het Goodwood Festival of Speed worden. De Aston Martin Formule 1-auto, bestuurd door Lance Stroll, zal dit weekend op het Britse autofestival scheuren over het korte parcours. Alhoewel, scheuren misschien niet. Hij zal namelijk aansluiten bij de Aston Martin-parade. Al zal de Canadees natuurlijk wel volgas willen gaan, dus wie weet. Dat zal op zaterdag gebeuren, een week voordat de Formule 1 sprintkwalificatie op Silverstone van start gaat. En inderdaad, het zal een Aston Martin-parade worden, want het merk neemt meerdere indrukwekkende auto’s mee voor de toeschouwers.

Lance Stroll in de AMR21 Aston Martin

Nog meer om van te smullen

De Valkyrie hypercar zal op het Britse circuit haar debuut maken. Ook dan mag Stroll achter het stuur kruipen. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij deze langverwachte hypercar wél op volle snelheid over de hillclimb sturen.

Aston Martin Valkyrie

Hij zal vergezeld worden door de Aston Martin Vantage F1 Safety Car, de DBX F1 Medical Car en de onlangs vertoonde Vantage F1 Edition. Voor fans van Aston Martins racehistorie is er ook goed nieuws. De legendarische DBR1 en LM7 zullen namelijk ook het parcours trotseren.

Naast de baan zullen er nog meer Astons te bewonderen zijn. Zo zal de één van 88 V12 Speedster van dichtbij te bekijken zijn, maar ook de DB11 en DBS Volante mogen natuurlijk niet ontbreken. Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 8 tot en met 11 juli, van donderdag tot en met zondag dus. De actie zal voor fans die er niet fysiek aanwezig kunnen zijn ook te volgen zijn via een livestream.

Wat verdient Max Verstappen als hij dit jaar kampioen wordt?

Aston Martin in de F1

Een week later is Lance Stroll dus weer in de Aston Martin AMR21 te zien op Silverstone. Het is de tiende race van het Formule 1-seizoen, waarin Max Verstappen aan de leiding gaat met een voorsprong van 32 punten op Lewis Hamilton. In dat weekend zal voor het eerst gespeeld worden met de zogenaamde sprintkwalificatie. Coureurs zullen dan op vrijdag de ‘gewone’ kwalificatie hebben zoals we die kennen, maar die bepaalt dan de startvolgorde voor de sprintkwalificatie. Dat is een verkorte race die de startvolgorde voor de hoofdrace op zondag bepaalt. De coureur die de sprintkwalificatie wint, krijgt de officiële pole-position achter zijn naam.

Verstappen breekt ook uniek leeftijdsrecord: terugblik op beste podiumplaatsen

Aston Martin maakte een lastige seizoensstart mee, maar lijkt de weg omhoog weer lichtelijk ingezet te hebben. Strolls beste resultaat dit seizoen is de achtste plaats, waarvan hij er drie heeft dit seizoen. Met 14 punten na negen races staat de Canadees twaalfde in het kampioenschap. Teamgenoot Sebastian Vettel doet wat betere zaken. De viervoudig wereldkampioen kende een stroeve start bij zijn nieuwe werkgever, maar mede dankzij de zeer verrassende tweede plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan staat hij inmiddels op 30 punten, goed voor een tiende plaats. Aston Martin staat hierdoor op de zesde plaats bij de constructeurs.

Formule 1-coureur pleit voor maximumsnelheid op Autobahn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.