Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin maakt meer winst, verkoopt minder auto’s

Aston Martin heeft in het eerste kwartaal van 2018 iets meer winst geboekt, maar tegelijkertijd minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat laatste had vooral te maken met de overgang naar de nieuwe Vantage, aldus het bedrijf.

AM 6AtlantaSeptember 2017Photo: Drew Gibson

In vergelijking met de eerste drie maanden van 2017 zag Aston Martin zijn brutowinst met 3 procent stijgen naar 43,7 miljoen pond (49,8 miljoen euro). De nettowinst voor belastingen kwam uit op 2,8 miljoen pond (3,1 miljoen euro). Aston Martin draaide in het eerste kwartaal een omzet van 185,4 miljoen pond (211,3 miljoen euro).

Minder auto’s verkocht

Er werden wel flink minder auto’s verkocht in de eerste drie maanden van 2018. Het waren er 963, en dat zijn er 240 minder dan in het eerste kwartaal van 2017. Dat heeft, volgens Aston Martin, vooral te maken met de overgang van de oude naar de nieuwe Vantage (waarvan de productie net is opgestart).

Nieuwe modellen

De fabrikant verwacht dat de de verkopen vanaf nu sterk zullen groeien. Niet alleen door de DB11 Volante en de Vantage, maar ook door de aankomende DBS Superleggera, wat de opvolger is van de Vanquish. In totaal investeerde Aston Martin in januari, februari en maart 68 miljoen pond (77,5 miljoen euro) in de ontwikkeling van nieuwe modellen. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 46 miljoen pond (52,4 miljoen euro).

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.