Autovisie
Autovisie Nieuws 28 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin introduceert eerste diesel

Oké, oké, die kop schurkt erg dicht tegen ‘clickbait’ aan en gaat er vervolgens overheen, maar waar is hij wel degelijk. Deze Aston Martin AM37 wordt aangedreven door twee 370 pk sterke dieselmotoren.

am2

Althans, dat kan. Een andere optie is om je water-Aston te laten opstuwen tot een topsnelheid van 83 km/h door een paar 430 pk sterke benzinemotoren. Als het nog harder moet, is er de AM37S, die in totaal 1040 pk uit zijn twee benzinemotoren haalt en goed is voor een top van 93 km/h.

Hollands glorie

De Aston Martin AM37 werd ruim anderhalf jaar geleden al aangekondigd, maar debuteerde vandaag pas op de Monaco Yacht Show. De speedboat is ontworpen door het Nederlandse Mulder Design en gebouwd door het eveneens Nederlandse Quintessence Yachts.

Acht personen

De AM37 is 11 meter lang en biedt plek aan acht personen. De tafel in de cabine kan worden omgebouwd tot een bed en er is onder meer een koelkast, magnetron, koffiemachine, entertainmentsysteem en uiteraard een toilet aan boord. De AM37 is er vanaf 1.260.720 pond (net geen 1,5 miljoen euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.