Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin brengt elektrische Rapide in beperkt oplage

Hoewel Aston Martin nog geen prijs noemt, probeert de legendarische Engelse autobouwer al wel de eerste exemplaren van de volledig elektrische Rapide te verkopen. Het bedrijf kondigt vandaag aan dat het de RapidE -met de kapitale E als verwijzing naar de elektrische aandrijflijn- vanaf 2019 gaat bouwen. De oplage is beperkt.

En juist door te roepen dat de oplage van de RapidE gelimiteerd is, zou Aston Martin mogelijk al de eerste bestellingen voor de vijfdeurs elektro-auto binnen kunnen krijgen. Er zijn namelijk maar 155 auto’s beschikbaar.

AMR

De RapidE zal gebaseerd worden op de AMR-uitmonstering van Aston Martins enige vijfdeurs model. De 5,9 liter grote V12 wordt vervangen door een nog onbekende aandrijflijn, bestaande uit vermoedelijk meerdere elektromotoren en een groot accupakket. Voor de ontwikkeling van de technische kant van de RapidE doet Aston Martin een beroep op Williams Advanced Engineering, dat ook aan de wieg stond van het eerder gepresenteerde LEES OOK: ASTON MARTIN RAPIDE MOET AAN DE STROOM

DBX

De RapidE mag dan Aston Martins eerste elektrische auto zijn, het is niet de laatste. De fabrikant plant ook van de nog te presenteren SUV, die intern als DBX door het leven gaat, een elektrovariant uit te brengen. Naar verluidt is dat model ook nagenoeg productieklaar, al zullen eerst de versies met bekende verbrandingsmotoren worden uitgebracht. De DBX moet rond dezelfde tijd als de RapidE op de markt verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.