Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mrt 2018

Assen en Drenthe positief over Formule 1-race op TT Circuit

De gemeente Assen en de provincie Drenthe hebben een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar een mogelijke Formule 1-race op het TT Circuit. En de uitkomsten daarvan zijn positief. Het evenement zou goed zijn voor de internationale bekendheid van de regio en ook voor de lokale economie.

Tegen het ANP zei gedeputeerde Henk Brink: “Ik zie dit als een kans voor Drenthe. Samen met ons is heel Noord-Nederland enthousiast over de komst van de Formule 1. Het zorgt voor een geweldige economische spin-off in de regio. Het zorgt voor reuring en zet Drenthe in één keer op de wereldkaart.”

Liberty Media

Het is echter absoluut nog niet zeker dat de Formule 1 naar Drenthe komt. De FIA heeft het TT Circuit weliswaar goedgekeurd, maar de internationale autofederatie is niet de organisator van de Formule 1. Het bestuur van het TT Circuit zou voor het binnenhalen van een mogelijke Nederlandse race onderhandelingen moeten beginnen met Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1.

Merkaanvraag

Liberty Media lijkt echter al te anticiperen op een wedstrijd in ons land. De organisatie heeft op 30 januari dit jaar een merkaanvraag ingediend voor het woordmerk ‘Formula 1 Dutch Grand Prix’. Het Circuit Zandvoort ziet ook wel brood in een Formule 1-race. Het maakte in november 2017 de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek bekend.

Zandvoort

Een Formule 1-race in de duinen zou de gemeente, de regio en Nederland zo’n 142 miljoen euro opleveren. De baan moet echter wel voor zo’n 10 miljoen euro worden verbouwd om een Grade 1-licentie te kunnen krijgen. Het TT Circuit bij Assen is zo goed als klaar voor een Formule 1-event. Volgens de FIA hoeft er nauwelijks iets aan de baan veranderd te worden.

Reageer op artikel:
Assen en Drenthe positief over Formule 1-race op TT Circuit
Sluiten