Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2018

Arizona verbiedt autonome Uber-testen na dodelijk ongeluk

Uber mag niet langer zelfrijdende auto’s testen in de Amerikaanse staat Arizona. Gouverneur Doug Ducey heeft dat geschreven in een brief aan Uber-directeur Dara Khosrowshahi. Eerder deze maand reed een autonome Uber een 49 jarige vrouw dood in de stad Tempe, Arizona.

Uber Self Driving Cars.JPEG-e9030.jpg

Ducey schrijft dat de camerabeelden van het ongeluk “vragen oproepen over de bekwaamheid van Uber om de testen in Arizona door te zetten”. Hij wil de onderzoeken van toezichthouders niet afwachten. “In het belang van de inwoners van mijn staat, heb ik het transportministerie de opdracht gegeven om de testen met autonome Ubers op de openbare wegen van Arizona stop te zetten.” Uber heeft eerder zelf al aangegeven voorlopig alle praktijktesten op te schorten.

Niet waargenomen

Vorige week reed een zelfrijdende Volvo XC90 van Uber een overstekende vrouw dood. Op camerabeelden is te zien dat de Uber-medewerkster achter het stuur van de auto niet zat op te letten. Zij had misschien nog kunnen ingrijpen. Daarbij heeft het autonome voertuig de voetgangster kennelijk niet waargenomen. Het was donker toen het ongeluk gebeurde, maar de lidar- en radarsensoren van de Uber zijn niet afhankelijk van licht. Mogelijk hebben de sensoren de vrouw wel ‘gezien’, maar is er in de software van het autonome systeem iets niet goed gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arizona verbiedt autonome Uber-testen na dodelijk ongeluk
Sluiten