Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Ariel komt met 1200 pk sterke elektrische hypercar

Een elektrische supersportwagen met ruim 1200 pk, vierwielaandrijving en een turbine als range extender? Dat klinkt als toekomstmuziek, maar het Britse Ariel staat wel degelijk op het punt om zo’n auto te onthullen.

ariel_atom_22
Ariel Atom

Volgens Autocar wordt het een van de snelst accelererende auto’s ooit. Hij zou in staat zijn om in 2,4 seconden van stilstand naar 100 km/h te sprinten. De nieuwe Ariel – die een top krijgt van 257 km/h – wordt ontwikkeld onder de codenaam P40 en moet in 2020 in productie gaan.

Turbinemotor

Voor de aandrijving zorgen vier elektromotoren, die elk zo’n 300 pk produceren. De batterijen moeten goed zijn voor een actieradius van maximaal 200 kilometer, of ongeveer een kwartier racen op een circuit. De Ariel P40 wordt uitgerust met een turbinemotor die als range extender fungeert.

Later deze maand

Ariel bouwt momenteel twee automodellen: de Atom en de Nomad. Die laatste werd in 2015 geïntroduceerd en is een lichtgewicht offroad buggy. De Atom – die al uit het jaar 2000 stamt – is bedoeld voor het betere ‘track day’-werk. De P40 wordt later deze maand onthuld.

Deze Ariel Aero-P Atom zuigt… Letterlijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.