Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple wil iPhone als autosleutel

Apple wordt een steeds grotere speler in de auto-industrie. De laatste maanden maakten meerdere grote namen de stap van een autofabrikant naar de technologiegigant uit Californië. Nu zet het bedrijf weer een stap: Apple heeft een nieuw patent toegekend gekregen om een iPhone te gebruiken als autosleutel.

iPhone als autosleutel - Autovisie.nl

Tijdelijke sleutel

Meerdere autofabrikanten hebben al een app voor de iPhone waarmee je de auto open kunt maken, af kunt sluiten en kunt bekijken waar hij staat. De functie van Apple moet een stap verder gaan. Het patent is namelijk voor een tijdelijke ‘autosleutel’.

Veiligheid

De technologiereus wil op deze manier de veiligheid van een sleutel verbeteren. Door de sleutel voor een beperkte tijd toe te kennen aan één persoon, beperk je de mogelijkheid om de sleutel te kopiëren. Veel autosleutels zenden tegenwoordig namelijk een signaal uit dat op te vangen is met specialistische techniek. Met deze tijdelijke autosleutel zou dat tot het verleden gaan behoren.

Ook moet de techniek het mogelijk maken om je autosleutel door te geven aan een familielid of vriend. Zo kun je ze tijdelijk toegang geven tot je auto, zonder dat je daadwerkelijk de sleutel mee hoeft te geven.

LEES OOK:GOOGLE WERKT AAN VOLLEDIG INFOTAINMENTSYSTEEM

Infotainment

Hoe of wanneer Apple de techniek toe gaat passen is nog niet bekend. Er gaan al tijden geruchten dat het bedrijf werkt aan een eigen auto, maar ondertussen werkt Apple ook hard aan besturingssystemen voor auto’s. CarPlay is slechts een eerste stap, liet het bedrijf eerder al weten. Aangezien Google met Android N ook werkt aan een volledig infotainmentsysteem, is de kans groot dat ook Apple een volledig systeem voor personenwagens aan het ontwikkelen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.