AMG-baas had andere naam voor GT 4-door Coupé in gedachten

Uiteindelijk is de keuze gevallen op GT 4-door Coupé, maar Mercedes-AMG’s topman Tobias Moers had een andere naam voor de vijfdeurs coupé in gedachten.

 

GT4

Hij vond GT4 een gepaste naam voor Mercedes-AMG’s nieuwe model. De term GT4 was echter al als roepnaam voor motorvoertuigen vergeven. Op 30 april 2015 registreerde Porsche de aanduiding al en gebruikte de naam voor de snelste en meest sportieve versie van de Cayman. Porsche Cayman GT4

Porsche

De aanduiding wordt overigens momenteel niet door Porsche gebruikt. De Zuid-Duitsers bouwden de Cayman GT4 ongeveer een jaar lang, als hoogtepunt van de tweede generatie Cayman. Dat de term momenteel niet in gebruik is, wil niet zeggen dat Mercedes-AMG de naam nu kan pakken. De rechten op de aanduiding voor het gebruik op motorvoertuigen zijn tot april 2025 in handen van Porsche.

LEES OOK: Gezinspret met Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

Autovisie.nl

Platform

De naam GT4 had goed gestaan op de nieuwe GT 4-doors Coupé, want zoals het verre van sexy typeplaatje nu aangeeft ziet Mercedes-AMG het model als een vierdeurs GT. Toen bleek dat de term GT4 niet beschikbaar was zocht AMG verder. Tobias Moers wilde perse ‘GT’ in de naam, om aan te geven dat het om een broedermodel van de GT-sportwagen gaat. Ondanks de overeenkomst in naam, is er verder geen link tussen de twee. De GT is een zelfstandige ontwikkeling. De GT 4-door Coupé is gebaseerd op het platform van de E63 S.

Genève

Mercedes-AMG toont de GT 4-door Coupé deze week op de Autosalon van Genève. De levering start in september. Hij debuteert met een 435 pk sterke zes-in-lijn met elektromotor en een geblazen V8 met 639 pk, beide consumeren benzine. De prijzen zijn nog niet bekend.