Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Alpina XB7 komt eraan op basis van BMW X7

Andreas Bovensiepen, CEO van Alpina, heeft laten weten dat zijn bedrijf op dit moment bezig is met een eigen versie van de BMW X7, de Alpina XB7. Wanneer hij komt hangt van BMW af.

BMW X7

De gigantische luxe tractor van BMW, de X7, blijkt een verkooptopper. Het is dan ook niet gek dat ze bij Alpina wel oren hebben naar hun eigen versie van de X7. Vanzelfsprekend moet de Alpina XB7 een nog luxere en beter presterende auto worden dan de X7. Denk hierbij aan minimaal 600 pk en 800 Nm uit de 4,4 liter V8. Dit vertelde CEO Andreas Bovensiepen tegenover Automobile Magazine.

Alpina-velgen

Verder liet Bovensiepen weten dat de XB7 natuurlijk een volledig aangepast interieur mee zal krijgen. Hierin wordt gewerkt met hogere kwaliteit materialen en unieke kleuren. Aan de buitenkant past Alpina de auto subtiel aan met een andere bodykit en de typische Alpina-velgen. Daarmee moet de XB7 een van Alpina’s bestverkopende modellen worden.

Er is alleen een probleem met de plannen, want Alpina’s auto’s worden in BMW-fabrieken in elkaar gezet. Sterker nog, de Alpina-varianten van BMW’s worden op dezelfde productielijnen gebouwd als de normale auto’s van de fabrikant. In het geval van de X7 zorgt dat ervoor dat er voorlopig geen productiecapaciteit voor Alpina ingedeeld kan worden. BMW heeft zelf net genoeg capaciteit om aan alle vraag te voldoen. Bovensiepen denkt dan ook dat de Alpina XB7 pas ergens in 2020 het levenslicht zal zien.

Problemen

Daarmee loopt Alpina niet voor het eerst tegen problemen met BMW aan. Eerder werd bekent dat de tuner een eigen versie van de BMW i8 had gemaakt. Deze had honderd pk meer doordat de driecilinder turbomotor voor een vierpitter was vervangen. Dat vond BMW nog niet eens het ergste, het merk viel namelijk over de uitlaat die Alpina zichtbaar had gemaakt op hun versie van de i8.

BMW i8

Uiteindelijk besloot BMW de Alpina i8 helemaal te verbieden. Het model paste niet bij de visie die het merk heeft bij hun i-lijn. Voor Alpina bleef het dus bij een one-off die eigenlijk nooit naar buiten had mogen komen. Gelukkig lijkt het erop dat BMW zelf met een compleet nieuwe supersportwagen komt in de vorm van de BMW Vision M Next Concept. Deze krijgt een hybride-aandrijflijn met 600 pk en zou het onder anderen de McLaren 570S lastig moeten gaan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.