Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2016

Allerlaatste Land Rover Defender ooit rolt van de band

Een legende die heengaat, verdient een uitgebreid afscheid. Daarom is komende week Land Rover Defender-week op Autovisie.nl. Want na bijna zeventig jaar is het gedaan met de iconische offroader. In de Land Rover-fabriek in het Engelse Solihull is vandaag de allerlaatste Defender van de band gerold, een driedeurs met een stoffen dak.

Op de nieuwe Defender is het nog even wachten, want Land Rover introduceert de opvolger van zijn meest legendarische model pas in 2018. De nieuweling zal ongetwijfeld net zo capabel zijn in het terrein als zijn voorganger, maar moet zich waarschijnlijk schikken in een plek in de schaduw van de originele Defender.

“Uiteindelijk zijn er in achtenzestig jaar twee miljoen Defenders gebouwd”

Die laatste kon de afgelopen jaren nog op verbazingwekkend veel belangstelling van kopers rekenen, maar Land Rover moet toch stoppen met de productie van de auto. Want de 4×4 kan offroad vrijwel elk obstakel aan, maar werd uiteindelijk gevloerd door steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en emissie-eisen.

Uiteindelijk zijn er in achtenzestig jaar zo’n twee miljoen Defenders gebouwd. Vandaag verliet de allerlaatste, een in retrokleuren uitgevoerd exemplaar, onder grote belangstelling van pers, publiek en Land Rover-medewerkers de productielijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.