Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2016

Alle nieuwe Ferrari’s hybride?

Nu iedereen hybride gaat, kan je er op wachten. Zelfs Ferrari zal op enig moment door de pomp moeten. En niet alleen de LaFerrari van extra elektrische aandrijving moeten voorzien, maar ook de in grotere serie geproduceerde modellen. Die stap is wellicht dichterbij dan ze in Maranello willen doen geloven.

Ferrari Limited Editions Ferrari LaFerrari 001

Patentaanvraag

Volgens het Britse Autocar werkt Ferrari namelijk aan een nieuw hybride systeem. Onze collega’s maken dat op uit een patentaanvraag die vorig jaar juni is ingediend door de Italianen. Het gaat om een combinatie van bestaande technieken die in verschillende varianten kan worden toegepast. Zowel bijvoorbeeld met één als meerdere elektromotoren en een eveneens variabel aantal accupakketten.

De stap is opvallend omdat Ferrari tijdens de autobeurs IAA vorig jaar nog behoorlijk stellig ontkende aan hybrides te werken. Volgens de aanwezige toplieden voldeed de bestaande strategie die is gericht op het efficiënter maken van verbrandingsmotoren met turbo tot en met 2020. Dan moet Ferrari net als alle andere merken voldoen aan een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer gemeten over het gehele gamma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.