Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Alfa Romeo’s SUV gesnapt in officiële video

Fabrikanten houden van teasercampagnes om nieuwe modellen voor het voetlicht te brengen. Zo is Alfa Romeo’s SUV nog lang niet onthuld maar nu al doodleuk zien in een fabrieksvideo!

Alfa Romeo's SUV

Alfa Romeo’s SUV

Je moet niet met je ogen knipperen, want de eerste SUV van het Italiaanse merk is amper een seconde in beeld (bij 1:18). Nota bene in een officiële video van Alfa Romeo, waarin Fiat-Chryslers productielijn Cassino wordt uitgelicht. Maar tussen de vrolijke fabrieksarbeiders, Alfa Romeo’s Giulia en muzikale intermezzo’s door zien we toch echt de aanstaande nieuweling.

Onlangs zagen we Alfa Romeo's SUV

Stelvio

Bovendien kwam onlangs een officiële aankondiging van Alfa Romeo naar buiten, waarin aandacht werd gevraagd voor een wereldprimeur tijdens de Los Angeles Auto Show, half november. Het is gezien het bolle silhouette eigenlijk een zekerheid dat het doek daar voor het eerst van de auto gehaald zal worden. In 2017 zal de SUV bij de dealers komen te staan.

Reken dan op diverse viercilinders onder de topper met V6, zowel op benzine (2,0 liter met 200, 250 en 280 pk) als diesel (2,2 liter met 150, 180 en 210 pk). De aandrijving kan naar de achterwielen of alle vier de wielen.

De naam van de SUV is overigens nog niet officieel bevestigd. Stelvio is een veelgenoemde kandidaat, maar naar verluidt zijn er nog twee mogelijke aanduidingen voor de volledig nieuwe auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.