Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Alfa Romeo brengt sportwagen in geest 8C

Alfa Romeo komt opnieuw met een sportwagen onder de naam 8C. Dat heeft de autobouwer vandaag tijdens de Investors Day 2018 bekendgemaakt. De sportwagen wordt momenteel ontwikkeld en zal over enkele jaren in productie gaan.

De nieuwe 8C krijgt een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een benzinemotor en een elektromotor. De verbrandingsmotor wordt centraal in het chassis geplaatst, direct achter de twee voorstoelen. Het betreft een blok met twee turbo’s. De trekkracht wordt via de achterwielen op de weg overgebracht. De elektro-unit komt voorin te liggen en drijft de voorwielen aan. Over het prestatieniveau laat Alfa Romeo alleen weten dat de nieuwe 8C over meer dan 700 pk zal beschikken. De acceleratietijd van stilstand naar 100 km/h moet in minder dan drie tellen geschieden. Alfa Romeo besteedt de ontwikkeling van de hybride-aandrijflijn vermoedelijk uit aan Ferrari, waar momenteel aan een geëlektrificeerde krachtbron wordt gewerkt. Het zustermerk maakt al motoren voor Alfa Romeo, waarvoor het tevens de ontwikkeling heeft gedaan.

Alfa Romeo 8C
Alfa Romeo 8C

 

Vierzits sportcoupe

Naast de herintroductie van het naamplaatje 8C zal Alfa Romeo ook met een nieuwe GTV komen. De badge wordt gebruikt voor een sportcoupé met vier zitplaatsen. Het wordt een vierwielaangedreven model, met een gelijke gewichtsverdeling over de twee assen. De aandrijflijn beschikt over een elektromotor, zodat het prestatieniveau van de motor boven de 600 pk komt te liggen.

Beëindigd

Alfa Romeo schaart de 8C en de GTV onder de noemer ‘Specialty’. De huidige 4C valt eveneens onder dat label, maar dat model krijgt geen vervolg. De productie van de 4C Coupé is reeds beëindigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.