Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition moet verkoop stimuleren

Alfa Romeo’s 4C is nog niet het succesnummer waar de Italianen hoopten. Althans, niet in Nederland. Daarom komt de Nederlandse importeur met een speciale Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition.

Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition

Alfa Romeo stelt trots dat de CPZ Track Edition in samenwerking met het gelijknamige Circuit Park Zandvoort is ontwikkeld. De 4C is al voor een groot deel vervaardigd uit koolstofvezel. Deze speciale uitvoering heeft dit materiaal ook zichtbaar op het dak (in het geval van de coupé) of de roll-bar (de Spider), de spiegelkappen en inlegdelen in het dashboard en de middenconsole. 

Iets functioneler is de optionele extra luchtinlaat voor de achterwielen, die voor extra koeling van de versnellingsbak zorgt. Verder staat de auto voor op 18-inch en achter op 19-inch lichtmetalen wielen. Ook zijn er rode remklauwen.

GPS

Verder heeft de Nederlandse importeur een speciale timer op basis van GPS gemonteerd, waarmee rondetijden, positie, de route en andere rijgegevens kunnen worden bijgehouden. Dit systeem herkent zelfs bekende circuits en is gekoppeld aan de diagnosestekker van de auto, waardoor ook onder meer het brandstofniveau en de watertemperatuur worden meegenomen in de berekeningen.

Prijzen

Er zijn twintig exemplaren van de 4C CPZ Track Edition beschikbaar, al moet je er behoorlijk diep voor in de buidel tasten. De coupé heeft een vanafprijs van 77.450 euro, wat 4.500 euro meer is dan de normale 4C. Als Spider kost deze speciale uitvoering dus minimaal 88.350 euro.

Wel ontvangt elke koper tevens een eigendomscertificaat ondertekend door zowel Bernhard van Oranje, de eigenaar van Circuit Park Zandvoort, als door de general manager van de importeur, Cristiana Alicata. Bovendien krijgt elke koper een rijvaardigheidscursus op het befaamde circuit in de Noord-Hollandse duinen aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.