Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Al 7.000 inschrijvingen voor Ford GT

De productie van de Ford GT is voor de komende 28 jaar uitverkocht. Tenminste, als iedere pre-order ook daadwerkelijk gebouwd zou gaan worden.

250 per jaar

In een week tijd heeft Ford 7.000 inschrijvingen voor de – in Nederland – 530.000 euro kostende supercar binnengekregen. Veel meer dan waar het bedrijf op had gerekend, want er worden er slechts 250 van gemaakt per jaar. De eerste exemplaren moeten dit najaar worden geleverd.

Selectieprocedure

Als je geïnteresseerd bent in de Ford GT, moet je van het bedrijf een flinke vragenlijst invullen. Ford gaat daarna beoordelen of je een van de gelukkigen wordt die een GT in ontvangst mag nemen, na de betaling van ruim een half miljoen euro’s. Er wordt ook streng gekeken of de nieuwe eigenaar de auto gaat gebruiken, of dat hij hem juist ziet als investering. De laatste jaren duiken regelmatig zeer exclusieve supercars op, waar nauwelijks kilometers mee gemaakt zijn. Dat wil Ford voorkomen.

LEES OOK:HALF MILJOEN EURO KOSTENDE FORD GT IN VOORVERKOOP

4.000

Van de vorige GT bouwde Ford zo’n 4.000 exemplaren. De nieuwe moet een stuk exclusiever worden. Dat is hij niet alleen door zijn ruim twee keer zo hoge vraagprijs, maar ook door het geplande productieaantal. Het bedrijf doet nog geen uitspraken over hoeveel er maximaal gebouwd gaan worden, maar met een jaarproductie van 250 stuks, kun je er vanuit gaan dat hij nooit de 4.000 gaat halen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.