Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Countach LPI 800−4 eerste keer op de weg

Lamborghini kwelt de 112 klanten die likkebaardend zitten te wachten op hun Countach LPI 800-4. De fabrikant levert de fonkelnieuwe supercar nog niet uit, maar verspreid wel een fraai setje foto’s van de Countach in het bijzijn van twee naamgenoten.

Alweer afgelopen zomer presenteerde Lamborghini zijn nieuwste few-off. Met de sportcoupé brengt de Italiaanse sportwagenbouwer een ode aan de oude Countach, die vorig jaar precies vijftig jaar geleden werd gepresenteerd. Het was vanuit Lamborghini feitelijk een tweede eerbetoon aan de supercar uit de jaren zeventig en tachtig, want voor de vormtaal van de Sian paste Lamborghini reeds designelementen van de opzienbarende sportwagen met vleugeldeuren toe. Lamborghini Countach LPI 800-4

Op voorhand uitverkocht

Hoewel Lamborghini tijdens de presentatie aankondigde precies 112 auto’s te gaan bouwen, was er op dat moment al geen exemplaar meer beschikbaar. In de twee maanden ervoor wist de fabrikant 112 gegadigden te vinden, waarvan minimaal drie uit de Benelux. Al die personen hadden al voor de onthulling hun handtekening onder het koopcontract staan en de aanbetaling aan Lamborghini overgemaakt. Leuk detail, de allereerste Countach zet koers naar Nederland. Een fanatieke en loyale liefhebber van het Italiaanse merk heeft dat door zijn liefde voor het merk afgedwongen.

Ook deze Lamborghini Sian is voor Nederland – Sjoerds Weetjes 264

Zo zie je de Countach in de Lamborghini Sian – Sjoerds Weetjes 236

Nog even geduld aub

Met de laatste order voor de sportcoupé in juli genoteerd, wachten de kopers momenteel zo’n zeven maanden op hun auto. En de heren en dames moeten nog even geduld uitoefenen. De verwachting is dat de Italianen de sportwagens later dit jaar en begin volgend jaar uitleveren. Wie afwachtend was bij de koop, zal pas uiterlijk in 2023 de sleutels van de limited edition ontvangen. Lamborghini Countach LPI 800-4

Museum-stukken

Waar alle klanten dus nog even moeten wachten op de Countach, laat Lamborghini de eerste rijdende sportcoupé zien. Eerder gaf het merk computertekeningen vrij, maar op de nieuwste plaatjes is een échte Countach zichtbaar. Tijdens de photoshoot heeft de nieuwste few-off zich laten vergezellen door twee stuks van de klassieke Countach. Drie generaties Countach kwamen dus tezamen en die klassiekers zijn niet de minste.

Het zijn de eerste Countach LP 400 en de laatste Countach 25th Anniversary ooit gebouwd. De wagens zijn in bezit van het Lamborghini-museum in Sant’Agata Bolognese, waar ook hun geboortegrond ligt. Net als die van de Countach LPI 800-4. Zoals eerder geschreven bouwt Lamborghini van het nieuwe type slechts 112 stuks. Dat volume is een verwijzing naar de interne codenaam van de aloude Countach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.