Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nissan komt met vierde IM-studiemodel: IMQ Concept Crossover

Nissan neemt een studiemodel van een compacte crossover mee naar de Autosalon van Genève. Het gaat om de Nissan IMQ Concept Crossover.

Nissan Intelligent Mobility

Volgens Nissan geeft het studiemodel een beeld van de toekomstige mogelijkheden van Nissan Intelligent Mobility. “De auto laat zien op welke wijze we straks mogelijkerwijs onderweg zijn”, aldus Nissan. IM staat voor Intelligent Mobility.

Nissan IMQ Concept Crossover 2

IM, sinds 2017

Sinds 2017 presenteert Nissan studiemodellen met de IM-benaming. In 2017 presenteerde de Japanse autobouwer op de Tokyo Motor Show de Nissan IMx Concept, een compacte volledig elektrische crossover. In maart 2018 debuteerde op de Autosalon van Genève het tweede IM-model: de Nissan IMx Kuro Concept. Ook dit was een volledig elektrische crossover.

IMs Concept

Begin 2019 kwam daar op de North American International Auto Show de Nissan IMs Concept bij. Dat was een kruising tussen een crossover en sedan, al sprak Nissan zelf over een ‘elevated sports sedan’. Ook de IMs Concept was een volledig elektrische auto. Of de Nissan IMQ Concept Crossover – die dit jaar in Genève staat – ook volledig elektrische aandrijving heeft, is nog niet bekend. Op de flank staat in ieder geval de aanduiding e-Power. De coupé-achtige crossover heeft dus sowieso een vorm van elektrische aandrijving. Binnenkort het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.