Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Abarth 500X: mogelijk al volgend jaar

Het is niet de vraag óf maar wanneer. Abarth wil absoluut een snelle uitmonstering op basis van de Fiat 500X uitbrengen. Vermoedelijk arriveert de Abarth 500X, zoals we de telg voor het gemak even noemen, al volgend jaar bij de geselecteerde Abarth-dealers.

Fiat 50Abarth 500X Autovisie.nl Abarth 001 JASPER VAN DER HEIDEN
Computerillustratie: Jasper van der Heiden

opgefriste 595 te introduceren en de 124 Spider aan het programma toe te voegen. Maar hoewel de hatchback wereldwijd wordt verkocht en de 124 Spider ook over de hele wereld leverbaar zal zijn, bedient het merk met beide types slechts een kleine doelgroep. En daar komt de 500X in beeld. De wereldwijde vraag naar cross-overs en SUV’s is enorm en neemt nog altijd toe. In Europa is momenteel 1 op de 10 nieuw verkochte personenauto’s een SUV. Met een Abarth 500X kan de Fiat-dochter een flinke stap voorwaarts zetten als het gaat om verkoop- en productievolumes.

LEES OOK: ABARTH 124 SPIDER: GIFKIKKERTJE IN RETRO-OUTFIT

Concurrentie

Nissan toont met de Juke Nismo aan dat er (wereldwijd) een grote vraag naar snelle cross-overs en SUV’s bestaat. Renault zal spoedig met een Captur RS volgen en andere autobouwers onderzoeken momenteel de markt. Abarth gaat zich in die concurrentiestrijd mengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.