Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

99 maal Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin grijpt het prestigieuze Concorso d’Eleganze Villa d’Este, dat dit weekeinde wordt gehouden, aan voor de onthulling van de vijfde Aston Martin Zagato. Dit maal is de sportwagen met de signatuur van het wereldberoemde designhuis gebaseerd op de Vanquish. In totaal zal de Britse autobouwer 99 exemplaren van de Aston Martin Vanquish Zagato Concept vervaardigen.

Aston Martin Vanquish Zagato Concept_10Productie

De nieuwste Zagato-editie wordt overigens door de autobouwer als concept op het Italiaanse klassiekerfestijn neergezet, maar de auto gaat later dit jaar in productie. Er komen slechts 99 exemplaren, waarvan een groot deel, zo hebben wij reeds vernomen, al is verkocht. Wanneer Aston Martin de productie aanvangt, is nog niet bekend.

Aston Martin Vanquish Zagato Concept_01Zagato-signatuur

Omdat het gepresenteerde exemplaar een concept betreft, zijn er nog weinig details vrijgegeven. De bijzondere tot bijna 600 pk opgevoerde Zagato-special beschikt in ieder geval over een eigen carrosserielijn. Het front is nog als Vanquish herkenbaar, maar de complete achterzijde heeft niets meer met het origineel te maken. De kenmerkende sterk aflopende daklijn met zijn zogeheten double bubble roof is uiteraard in het design geïntegreerd. aan de achterzijde vallen de enkele achterlichtunits op, zoals we op eerdere Zagato-creaties van Aston Martin zagen.

Met de Aston Martin Vanquish Zagato zetten de Britten een traditie voort met het Italiaanse designhuis. De laatste maal dat de twee samen een auto lanceerden was enkele jaren terug, de V12 Zagato op basis van de V12 Vantage. Daarvoor brachten de twee onder andere de V8 Zagato, DB AR1 Zagato en DB4 GT Zagato uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.