Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mrt 2018

David Brown Speedback Silverstone Edition krijgt meer power

David Brown Automotive had een nieuwe auto beloofd voor de Autosalon van Genève. Het werd uiteindelijk een nieuwe topversie van de Speedback GT, de Speedback Silverstone Edition.

600 pk

Minder chroom, geen spaakwielen meer en lampjes in de grille. De Speedback Silverstone Edition is duidelijk geïnspireerd op klassieke GT-racewagens uit de jaren 60. Het blijft niet alleen bij de uiterlijke veranderingen. Het duistere broertje van de Speedback GT krijgt namelijk ook fors meer kracht. De 5,0 liter V8, die door Jaguar geleverd wordt, levert nu 601 pk en 766 Nm. Daarmee kan de achterwielaangedreven sportwagen in 4,3 seconden naar de 100 km/h denderen. Dat is een halve seconde sneller dan de ‘standaard’ Speedback GT, die het met 510 pk moet doen.

Meer aanpassingen

Het blijft niet bij wat minder chroom en wat meer vermogen. David Brown monteert ook nieuwe 20 inch grote wielen en een nieuw uitlaatsysteem. Daarnaast is de remmerij aangepast, zodat je de 1920 kilogram wegende sportwagen wat sneller tot stilstand kunt brengen. Van binnen oogt de auto inmiddels wat gedateerd, maar alles is wel tot in de puntjes verzorgd. De stoelen zijn bekleed met ‘brogued’ bruin leer en het stuurwiel is bekleed met alcantara.

Tien stuks

Exclusiviteit is gegarandeerd, want David Brown Automotive gaat slechts tien exemplaren van de Speedback Silverstone Edition bouwen. De aanpassingen hebben overigens wel hun prijs, want je moet maar liefst 620.000 pond achterlaten om er een te kopen. Let wel, dat is voor belastingen, dus je moet hier rekenen op zo’n 900.000 euro voor de auto. Er komt immers BTW én BPM bij…

Reageer op artikel:
David Brown Speedback Silverstone Edition krijgt meer power
Sluiten