Ferrari J50: Spectaculair cadeautje voor Japan

Feest onder de Ferraristi in Japan, want het legendarische sportwagenmerk is 50 jaar in Japan actief. En de Italianen vieren het jubileum niet met een bloemetje, maar met een speciale editie op basis van de 488 Spider. De sportwagen is Ferrari J50 gedoopt.

Ferrari J50

De speciale aanduiding staat voor Japan 50 jaar. Het getal staat zeker niet voor de oplage waarin Ferrari Ferrari J50Lichtunits

De J50 kent de 488 Spider als basis, maar is geheel gerestyled. De opvallende lichtunits van het seriemodel zijn vervangen door geknepen lichtstrips  en de neus is puntiger gemaakt. En profil valt de oplopende deurlijn op, die overgaat in een compleet nieuwe achterzijde. Werkelijk geen enkel carrosseriedeel is hetzelfde gebleven. Dat geldt tevens voor de luchtinlaat in de flank, die veel compacter is. Achter vallen direct de lichtunits op. Ferrari past weer tweemaal twee lampen toe, waar sinds de 458 Spider enkele lichtunits worden gebruikt op de V8-sportwagens.

Ferrari J50Opgevoerd

In tegenstelling tot de Spider heeft de J50 niet het bekende coupécabriolet-dak. De open tweezitter beschikt over twee koolstofvezel dakpanelen, die uitneembaar zijn. Of je de dakdelen mee kunt nemen, weten we niet. Achterin huist de 3.9 V8 turbomotor. Het blok is voor deze gelegenheid opgevoerd, waardoor de V8-benzinemotor zo’n 690 pk levert, een plus van 20 pk.

Ferrari J50Tokio

Het eerste exemplaar van de J50 werd vandaag in het National Art Center in Tokio gepresenteerd. Ferrari J50