Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 18 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan Dan Maas, Revology Mustang

Dan Maas is een van de teamleden van Revology Cars, een bedrijf dat over enige tijd start met de productie van een gemoderniseerde eerste generatie Ford Mustang.

Revology Ford Mustang 009

Dan Maas, dat klinkt als een Nederlandse achternaam?

“Dat klopt! Mijn grootouders komen uit Nederland, vandaar mijn achternaam. Mijn vader vertrok naar de Verenigde Staten en daar ben ik geboren. Maar ondanks m’n Nederlandse roots spreek ik geen Nederlands.”

Hoe ben je in het autovak gerold?

“Auto’s spelen in mijn hele leven al een grote rol. Naast dragracen ben ik mezelf vooral gaan richten op het technische en restauratievlak van klassiekers. Zo ben ik de afgelopen veertien jaar werkzaam geweest bij Motion Products Inc., dat wereldwijd verschillende Ferrari’s, Alfa Romeo’s en Maserati’s restaureert. En met succes, want auto’s waaraan ik heb gewerkt vielen in de prijzen op Pebble Beach, Cavallino en andere Ferrari-meetings. Vorig jaar ben ik gevraagd om voor Revology Cars te gaan werken om zo een moderne klassieke Ford Mustang te ontwikkelen. Die uitdaging ben ik aangegaan.”

Wat is precies je functie bij Revology?

“Ik ben technical director en dus verantwoordelijk voor het verfijnen van de techniek en het daadwerkelijk produceren van de Mustangs. We hebben een leuk team. Ook Tom Scarpello is van de partij. Hij heeft van 1998 tot 2004 gewerkt voor Fords Special Vehicle Team en daar heeft hij verschillende high performance Mustangs gecreëerd.”

Wanneer worden de eerste auto’s uitgeleverd?

“Dat duurt nog even.Vorig jaar hebben we twee prototypes gebouwd en daarin verschillende componenten getest. Daaruit is een geschikte samenstelling gerold. Dit jaar bouwen we twee productieprototypes waarmee we de weg op kunnen. In de tussentijd maken we de fabriek gereed om er auto’s te kunnen bouwen.De orders noteren we nu al wel, maar het daadwerkelijk produceren van die auto’s duurt nog tot begin volgend jaar. In de lente van 2016 worden de eerste exemplaren uitgeleverd.”

Hoe lang duurt het om een exemplaar te bouwen?

“Dat varieert van de specificaties van de auto’s, maar we gaan uit van een gemiddelde bouwtijd van twaalf weken. We leveren twee carrosserievarianten: een fastback en een convertible. Als de productie eenmaal loopt, kunnen we er vier per maand bouwen. De reacties op de auto zijn in ieder geval meer dan goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.