Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom je de Nyobolt EV (niet) wil

Het argument ‘elektrische auto’s zijn niet leuk’ gaat in sommige gevallen al niet meer op. En als de Nyobolt EV ooit in productie gaat, kan de uitspraak helemaal de prullenbak in. Wij geven je vijf redenen waarom je de Nyobolt EV (niet) wil.

De Nyobolt EV is een elektrische auto van de Engelse bedrijven Callum en Nyobolt. En dat wordt misschien wel de leukste EV ooit.

Vijf redenen waarom je de Nyobolt EV (niet) wil

  1. Plus: Een goed design

De Nyobolt EV is mede-ontwikkeld door Callum. Dat is het bedrijf van Ian Callum, een wereldberoemde auto-ontwerpen die onder andere verantwoordelijk is voor designs van Jaguars en Aston Martins.

Nyobolt, elektrische auto, ev
(Afbeelding: Nyobolt)

Desondanks heeft hij de auto niet getekend. Julian Thomson, uit wiens hand ook de eerste generatie Lotus Elise kwam, heeft de elektrische auto geschetst.

  1. Plus: De Nyobolt kan snel opladen

Voor de techniek is de samenwerking aangegaan met Nyobolt. Hoewel we nog niet veel over de specificaties weten, heeft het bedrijf wel een idee hoe het batterijpakket eruit gaat zien.

Nyobolt, elektrische auto, ev
(Afbeelding: Nyobolt)

Aan boord ligt een accu die goed is voor 35 kWh. Deze kan binnen 6 minuten volledig worden volladen. Op een volle accu kan je zo’n 250 kilometer ver komen. Het accupakket heeft volgens de ontwikkelaars een test van 2.000 laadcycli doorstaan zonder grote verliezen. Dit terwijl het accupakket dus extreem snel op te laden is.

  1. Plus: Tweezitter

Nog een reden waarom je deze Nyobolt EV wil, is simpelweg omdat het een tweezitter is.

Elektrische tweezitters zijn nog erg zeldzaam, maar met een laag zwaartepunt en veel koppel wellicht erg leuk om te rijden.

  1. Min: Elektrisch

Hoewel een elektrische auto leuk kan zijn, maakt het ontbreken van een derde pedaal de rijbeleving wellicht minder spannend dan bij een echte Lotus Elise.

  1. Min: Productie is nog afwachten

Vooralsnog zijn er geen concrete plannen om de Nyobolt EV in productie te nemen.

Nyobolt, elektrische auto, ev
(Afbeelding: Nyobolt)

Fiat laat onverwachts een nieuw model zien: dit is de 600e

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.