Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: een televisie duurder dan een Model 3 en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Selfcare was booming in 2020 en dat zal dit jaar niet veranderen. Dus verwen jezelf, maar denk als het even kan ook aan de wereld. Bijvoorbeeld met schoenen van paddenstoelenleer of een heel zuinige (en vooral grote) televisie.  

Tom Ford 002 Ocean Plastic Watch €815,-

Wie voor stijlvol en tijdloos gaat, kan met een gerust hart winkelen bij Tom Ford. Het is niet voor niets een van de favoriete merken van James Bond. Maar het merk is ook nog eens begaan met het milieu. Zo is het nieuwe 002 Ocean Plastic Watch volledig vervaardigd van gerecyclede materialen. Een primeur. Van het geweven bandje tot de roestvrijstalen kast, ieder onderdeel heeft al een leven achter de rug. Zelfs de verpakking bestaat uit materialen die als eens eerder gebruikt zijn. Een beter horloge kan een stijlvolle en milieubewuste man zich niet wensen. 

Samsung MicroLED €129.000,-

De televisie van de toekomst is onthuld door Samsung. Hij is gigantisch (110 inch dus 2,80 meter), heeft geen schermranden en maakt gebruik van een nieuwe techniek: MicroLED. Dit zorgt voor het mooiste beeld dat je ooit gezien hebt, maar ook voor een lagere energierekening. Ondanks zijn enorme formaat is hij dankzij de MicroLEDtechniek namelijk heel zuinig. De leds gebruiken amper energie en gaan daarnaast een stuk langer mee. Helaas is deze MicroLEDtv nu nog net zo duur als twee Tesla’s Model 3. Gelukkig is de verwachting dat de prijs in de komende jaren snel zal dalen. 

Aarke Carbonator II €180,-

Water met bubbeltjes kun je in de supermarkt kopen, maar je kunt ook thuis je kraanwater een upgrade geven. Dit doe je met een zogenaamde carbonator. Dit is beter voor het milieu en scheelt je een hoop gesjouw met flessen. Het enige nadeel is dat deze apparaten vaak geen sieraad zijn voor je keuken. Tenzij je voor de Carbonator II van Aarke kiestAarke is een Zweeds bedrijf en dat zie je terug in hun producten. Strak, stijlvol en minimalistisch. Dit maakt de Aarke Carbonator op alle fronten een waardevolle aanwinst voor je keuken of huisbar. 

Jaguar E-typeKK-Scale, 1:18 €72,-

Zelfs Enzo Ferrari, feitelijk een directe concurrent, moest na de onthulling van de Jaguar E-type schoorvoetend toegeven dat deze Britse sportwagen zeer geslaagd was. Dat debuut was in Genève, maart 1961 en dat is dit voorjaar dus precies zestig jaar geleden. Fabrikant William Lyons kon toen niet vermoeden dat de E-type niet minder dan iconisch zou worden. Dat geldt ook nu nog, bijna vijftig jaar nadat de laatste van de band liep. Het verbaast beslist niemand dat er enorm veel miniaturen van de imposante Brit zijn gemaakt. Dat aanbod wordt nog steeds uitgebreid. Het Duitse KK-Scale heeft kort na elkaar zowel de coupé als de roadster in 1 op 18 uitgebracht, waarbij dit formaat lekker veel details mogelijk maakt en dat relativeert de prijs: ze zijn schitterend! 

Must-haves Jaguar E-Type

DeSoto Suburban, Oxford Diecast, 1:87 €6,75

De Amerikaanse auto-industrie is traditioneel veel meer onderhevig aan stromingen, aan ‘mode’ zo je wilt, dan wij dat gewend zijn en waren. Dit is een mooi voorbeeld van een ‘slab-sided’ Amerikaans koetswerk van kort na de oorlog, de Suburban van het intussen vrijwel vergeten merk DeSoto. Leuk dat er nu eens zo’n miniatuur wordt gemaakt, de veel latere ‘gevleugelde’ modellen zien we veel vaker. De imperiaal is een mooi detail, zeker als je je bedenkt hoe klein zo’n auto is in 1 op 87! 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.