Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: Hot Wheels Cybertruck R/C en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Hot Wheels Cybertruck R/C € 100,-

De Cybertruck van Tesla belooft een bijzondere pick-up te worden. Om je alvast een voorproefje te geven, komt Mattel met een 1:10-schaalmodel dat je op afstand kunt besturen. Zo’n model verkochten ze al, maar deze versie is flink ver-beterd. Zo is de afstandsbediening bij dit model gebaseerd op het innovatieve stuur van de Tesla Cybertruck, gaat hij bijna 20 km/h en krijg je er een toffe extra bij, namelijk de miniatuur Tesla Cyberquad. Tesla’s eigen quad die perfect achterin de Cybertruck past.

Bang & Olufsen Beosound Explore € 199,-

Bij Bang & Olufsen denk je aan hoogwaardige speakers die ook uiterlijk een aanwinst zijn voor je interieur. Nu blijkt dat het merk ook een ruige kant heeft. B&O onthult met de Beosound Explore een, zoals ze het zelf noemen, all-weather any-terrain speaker. Deze Bluetooth-luidspreker is gemaakt van geanodiseerd aluminium, is volledig waterdicht en heeft een batterijduur van 27 uur. Die harde buitenkant gaat niet ten koste van het ontwerp en de geluidskwaliteit. De Beosound Explore voldoet aan de hoge B & O-standaard, en dat maakt hem de meest stijlvolle speaker voor onderweg.

Volkswagen Golf VI Cabrio Herpa € 15,-

Als je het ruim genoeg interpreteert, hoeven ‘klassiekers’ niet per se stok-oude auto’s te zijn. De Volkswagen Golf Cabrio was bijvoorbeeld niet alleen de eerste zonder rolbeugel, maar voorlopig wel de laatste open versie van Volkswagens bestseller. Heel stilletjes was het einde van dit model dus een soort mijlpaal. Het Duitse H0-topmerk Herpa snapt dit. Het model was er al eerder, maar Herpa brengt ‘m eens in een nieuwe kleur, zo’n beetje metallic goudbrons.

Alpine A110 WhiteBox € 23,-

De oorspronkelijke A110 is een legendarische auto: geen wonder dat het huidige Alpine juist dìt model als voorbeeld genomen heeft voor hun hedendaagse versie, al hebben die twee weinig met elkaar gemeen. Dit was in de jaren zeventig niet alleen een heel begeerlijke sportcoupé, maar ook een absolute winnaar in de rally-sport. Met dit model won Alpine-Renault in 1973 het toen voor het eerst ingestelde wereldkampioen-schap rally. Het is logisch dat er heel veel miniaturen van de compacte Franse coupé bestaan. WhiteBox brengt nu een heel fraaie en betaalbare weergave uit in 1 op 24. In die schaal zijn eerder al A110’s uitgebracht door onder meer Bburago en Polistil… maar vind die nog maar eens!

Opel Kadett B KK-Scale € 80,-

De Opel Kadett is begin jaren zestig ontwikkeld om de Europese (vooral Duitse…) autokoper een veel moderner alternatief te bieden voor de al zo lang populaire Volkswagen ‘Kever’. Ondanks de vele sterke punten van deze Opel, lukte dat niet meteen. De oorspronkelijke ‘A-Kadett’ verkocht prima, maar de echte klapper kwam pas met deze, de tweede generatie oftewel ‘B-Kadett’. Dat gold niet alleen in Duitsland. Dit model was ervoor verantwoordelijk dat Opel in 1969 voor het eerst het meest verkochte automerk in Nederland werd, een positie die het merk 35 jaar(!) wist vol te houden. Gek genoeg bestaan er niet zoveel goede miniaturen van de B-Kadett, dus deze nieuwe uitgave van KK-Scale is best welkom. Hij ìs het helemaal, zowel in het bijna aandoenlijke lichtblauw, als die stoere gele ’Sport’-uitvoering.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.