Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2021

5 must-haves: handige Jump Starter voor in de kou en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Het leven zit vol verrassingen. Dat is meestal wat het zo leuk maakt, maar het kan ook vervelend uitpakken. In die gevallen is het belangrijk om voorbereid te zijn. Het juiste materiaal kan je daar bij helpen. Bijvoorbeeld voor wanneer je accu in deze vorstperiode het heeft begeven.

Noco Jump Starter €65,–

Of je nu een gloednieuwe auto hebt of een oldtimer, er is altijd de kans dat je met een lege accu komt te staan. Om daar op voorbereid te zijn, kun je een setje startkabels in de auto leggen, maar dan moet je nog wel op zoek naar een andere krachtbron. Met de Noco Jump Starter heb je dat probleem niet. Met deze compacte accu kun je namelijk tot wel tachtig keer je auto een boost geven. Daarnaast kun je hem gebruiken om verschillende apparaten op te laden. Perfect om in de auto te hebben liggen, dus. 

G-Shock GA2100-1A1 €180,–

Tijd is geld, dus is het belangrijk dat je altijd en overal weet hoe laat het is. Een betrouwbaar en solide horloge is daarom een waardevolle investering. De G-Shock GA2100-1A1 is zo’n horloge. Deze matzwarte polsklok met zijn iconischeachthoekige ontwerp is gemaakt om lang mee te gaan, zonder stijl en gebruiksgemak uit het oog te verliezen. Deze stoere klok beschikt over zowel analoge als digitale tijdsaanduiding. Daarnaast kan hij dankzij de zogenaamde Carbon Core Guard tegen een stootje en is hij tot 200 meter waterbestendig. 

Mercedes-Benz S-Klasse 2020, Norev, 1:18 €91,50

Nauwe samenwerking tussen fabrikanten van echte en miniatuurauto’s, het bestaat gelukkig nog steeds. De meesten van ons hebben de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse (V223 voor de kenners) nog niet in het echt gezien, maar het merk Norev brengt ‘m al in 1 op 18. Reken erop dat het met ‘Das Haus’ als opdrachtgever een nauwkeurig kloppend model is, waarvan ook nog eens motorkap, kofferdeksel èn alle vier de portieren open kunnen. De voorwielen zijn ook bestuurbaar. In eerste instantie is het miniatuur alleen in Mercedes-Benz-doos te koop in de webshops van de dealers, later volgt het identieke model in een Norev-doos gewoon bij de speciaalzaken. Maar ja, als echte sterrenliefhebber wil je er ook die merk-verpakking bij, toch? 

McLaren F1, Minichamps, 1:87 19,95

Medio jaren negentig was de McLaren F1 een ‘supercar’ van grote klasse. Deze McLaren was van de hand van Gordon Murray, die ook de nodige Formule 1auto’s heeft ontworpen. De F1 viel tussen andere topsportwagens van die tijd niet alleen op door de centrale positie van de bestuurder, dus ook met plek voor twéé passagiers, maar ook doordat opzichtige spoilers en vleugels ontbraken. Met 464 kW/627 pk uit de 6,1 liter BMW V12 is de F1 goed voor een top van 386 km/h, maar hij was toch relatief gemakkelijk te rijden. Zelfs Rowan Atkinson (Mr. Bean) had er een. Er zijn veel miniaturen gemaakt van de F1, bijvoorbeeld door Minichamps, zowel in 1:43 als 1:87. Die laatste was toen al zo’n goed model, dat die nu ongewijzigd gewoon weer te koop is.  

5 must-haves McLaren F1

Honda Civic Type R TCR, Tom Coronel, Tarmac, 1:64 €17,–

De tweeling Tim en Tom Coronel behoeft hier geen nadere introductie. Van die twee heeft Tom de langste racecarrière, hij is nog altijd actief in de toerwagenracerij. Voor Nederlandse autosportliefhebbers is het heel leuk dat er nu – weer – een miniatuur is van één van zijn bolides. In deze Honda reed Tom in de WTCR GP in Macau naar een veertiende plaats algemeen. Nee, dat is bij lange na niet zijn beste resultaat, maar dat doet niets af aan dit prachtig gedetailleerde miniatuur in 1:64 van het tamelijk onbekende merk Tarmac.  

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Reageer op artikel:
5 must-haves: handige Jump Starter voor in de kou en meer!
Sluiten