Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: Ford Gran Torino ‘Starsky & Hutch’ en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Bugatti Chiron-pooltafel € 250.000,-

Nog niet genoeg Bugatti in je leven? Geen zorgen, de naam van de Franse autobouwer vind je nu ook op een bijzondere pooltafel. Net als bovenstaand horloge deelt deze tafel een aantal kenmerken met de exclusieve supercars van het merk. Zo is hij voor een groot deel gemaakt van carbon, aluminium, titanium en leer. Maar wat hem echt uniek maakt, is het adaptieve onderstel. Deze pooltafel beschikt namelijk over een techniek die het oppervlak in slechts 5 milliseconden kan stellen en stabiliseren. Je kunt dus nooit meer het excuus gebruiken dat de tafel scheef afloopt.

Cell Alpha vanaf € 1475,-

Voormalig Apple-ontwerper Christopher Stringer is na 22 jaar voor zichzelf begonnen. Zijn eerste soloproject is de Cell Alpha. Dit is een speaker met een zeer opmerkelijk uiterlijk. We kunnen hem misschien wel het beste vergelijken met de Death Star uit Star Wars. Volgens de maker is dit de eerste triphonic speaker. Dit wil zeggen dat hij drie drivers heeft en daardoor een nieuwe dimensie geeft aan de term surround sound. Met één enkele Cell Alpha kun je al een hele kamer vullen met ruimtelijk geluid dat zich om je heen beweegt. Dat zien we de Death Star nog niet doen.

Ford Gran Torino ‘Starsky & Hutch’ GreenLight € 27,-

In de tweede helft van de jaren zeventig was de Amerikaanse tv-serie ‘Starsky & Hutch’ ook bij ons populair. De titel verwijst naar de bijnamen van twee samenwerkende politiemannen in burger, die in een stad in het zonnige zuiden van Californië het lokale gespuis achterna zaten. In 2004 is er trouwens een speelfilm over het duo gemaakt. In de serie én in de film reed het duo in een tamelijk opvallende Ford Gran Torino Coupe, uit-gevoerd in felrood met een witte striping over de flanken en het dak. Die Ford paste precies in de sfeer. Hoeveel exemplaren er voor alle opnames zijn gebruikt, is niet bekend, maar de lekkere Amerikaanse dikzak kreeg er flink van langs. Er bestaan meer miniaturen van de ‘gestreepte tomaat’, zoals de Ford ook wel werd genoemd. Nu brengt GreenLight een heel goede weergave in 1 op 24. De Ford is blijkbaar weer stevig mishandeld, want ook in miniatuur zit er een laag zand en modder overheen.

Fiat 131 Abarth Solido € 45,-

Medio jaren zeventig besloot Fiat een fabrieksteam in te zetten voor het WK Rally. Het wapen was de 131 Abarth. Hij oogde niet zo exotisch als zijn voorganger, de Lancia Stratos, maar werd wel drie keer (1977, 1978 en 1980) wereldkampioen, met de Finnen Markku Alèn en Ilkka Kivimäki als succesvolste equipe. Daarvoor was een homologatieversie nodig, zoals deze rode, waarvan Bertone de verplichte 400 stuks bouwde. Solido maakt nu dit mooie, betaalbare model met openslaande portieren.

Ruf CTR ‘Yellowbird’ Para64 € 12,50

Nuchter beschouwd is tuning voor straatauto’s onzin, zeker wanneer een al zeer snelle auto zoals een Porsche 911 de basis is. Maar ja, autoliefhebbers denken zelden zo nuchter. Juist op Porsche-basis wordt al decennialang aardig wat verbouwd en opgevoerd. Ruf is daarbij één van de bedrijven die een bijzondere status genieten. In dit geval is de 911/930 Turbo van medio jaren tachtig de basis. De carrosserie is aanzienlijk lichter gemaakt met onder meer aluminium deuren en de turbomotor is opgevoerd tot 469 pk. Alles bij elkaar goed voor 0-100 km/h in 4,0 seconden en een top van 340 km/h. Dit type heeft de bijnaam ‘Yellow-bird’, al was hij er ook in andere kleuren. Para64 maakt er nu een fraai gedetailleerde miniatuur van in – jawel – 1 op 64. Slim, er zijn verzamelaars zat die ’m willen!

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.