Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

5 comfortable fileauto’s voor minder dan 15.000 euro

Het wordt drukker en drukker op de weg, zo gaf de ANWB vrijdag aan. En dus zul je vaker in de file staan. Autovisie speurt verkoopsite Gaspedaal.nl af op zoek naar vijf ultieme occasions voor in de file voor minder dan 15.000 euro.

Aan een goede fileauto stellen we een paar eisen. De occasion moet een automatische transmissie hebben en over airco, goede stoelen en adaptieve cruise control beschikken – ook al is niet iedereen hier fan van.

Vijf comfortabele fileauto’s voor minder dan 15.000 euro

Het resultaat van onze zoektocht is een lijstje met vijf auto’s waarmee je comfortabel in de file kan rijden voor minder dan 15.000 euro.

1. Volkswagen Phaeton

De Volkswagen Phaeton is een van de meest ambitieuze Volkswagens ooit gebouwd. Iets te ambitieus bleek al snel, want goede verkoopcijfers heeft de luxebolide de Duitsers nooit opgeleverd. Ook als occasion is-ie niet echt populair. Daardoor is de Phaeton relatief goedkoop voor al het comfort dat de VW biedt.

File auto, fileauto's, comfortabel
(Afbeelding: Wheelsage)

Het interieur is van hoogwaardige materialen en de ramen zelfs van dubbel glas. De stoelen zijn op achttien manieren verstelbaar en zijn verwarmd, gekoeld en beschikken over massagefunctie. Met de optionele adaptieve cruise control maakt het een ideale fileauto voor minder dan 15.000 euro. Moet je alleen niet op het verbruik letten.

Autovisie vindt zo’n luxe Phaeton voor nog geen 14.000 euro. Het gaat hier niet om het W12-model, maar om die met de 4,2-liter V8. Ook niet verkeerd.

2. Mercedes-Benz E-Klasse

Een andere luxeauto waarmee je prima de file kunt trotseren, is een Mercedes-Benz E-Klasse. Voor minder dan 15 mille heb je eigenlijk altijd de W211-generatie.

(Afbeelding: Wheelsage)

De Mercedes is een comfortabele snelwegauto met verwarmde en geventileerde stoelen die elektrisch verstelbaar zijn en beschikt optioneel over adaptieve cruise control. Op AutoTrack.nl wordt een Mercedes-Benz E-Klasse 350 aangeboden voor 9.900 euro. Het model heeft dus de 3,5-liter zescilinder goed voor een vermogen van 272 pk.

3. Lancia Thema

Waar je de BMW en Mercedes nog wel eens tegenkomt op de Nederlandse snelweg, is de kans dat je in de file staat achter een Lancia Thema een stuk kleiner. Toch is het model een comfortabele reisgenoot.

(Afbeelding: Wheelsage)

Met verwarmde voerstoelen en achterbank, verwarmd stuurwiel, DAB-radio en xenon-verlichting krijg je veel comfort voor het geld. Daarbij is het interieur chique aangekleed. Autovisie vindt een Lancia Thema voor net geen 15 mille uit het jaar 2012. De auto heeft 136.350 kilometer ervaring.

4. Infiniti FX

Net als de Lancia Thema is het aanbod onder de 15.000 euro bij de Infiniti FX klein. Desondanks zijn ze niet onvindbaar.

(Afbeelding: Wheelsage)

De auto beschikt over goede verwarmde voorstoelen stoelen, adaptieve cruise control en is bovenal een unieke verschijning in de Nederlandse file. Autovisie vindt een exemplaar uit 2011 met flink wat kilometers op de teller (meer dan 230.000) voor net geen 13.000 euro.

5. Lexus IS

In een lijstje met comfortabel auto’s om de file mee te trotseren, kan een auto van het luxemerk van het Toyota-concern natuurlijk niet ontbreken. De Lexus IS is een relatief betaalbare auto met veel premium opties.

(Afbeelding: AutoTrack)

Zo vindt Autovisie een exemplaar met adaptieve cruise control, elektrisch verstelbare, verwarmde en geventileerde stoelen met geheugen en lederen bekleding.

Koopwijzer: occassion BMW 1-Serie F20/F21 (2011 – 2019)

De verkoper vraagt nog geen 9 mille voor de auto. Hij exemplaar komt uit 2007 en heeft meer dan 200.000 kilometer op de klok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.