Autovisie
Autovisie Nieuws 15 nov 2020

4 must-haves: Oreca 07 Gibson en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Het bezitten van een auto draait om meer dan alleen de vierwieler zelf. Met allerlei accessoires kun jij je autoleven een stuk interessanter, makkelijker en spannender maken. Hieronder delen we vier must-haves voor de liefhebbers!

Oreca 07 Gibson €180,–

Voor verzamelende Nederlandse autosportliefhebbers is dit wel een leuke! Deze Oreca werd in de 24 Uur van Le Mans in 2019 tweede in de klasse LMP2, met aan het stuur de Chinees-Nederlandse coureur Ho-Pin Tung. Hij deelde de auto, eigendom van Jackie Chan Racing, met de Fransman Gabriel Aubry en de Monegask Stéphane Richelmi. De grootschalige miniatuur is gemaakt door Spark, een merk dat zich in hoge mate toelegt op racewagens in alle soorten en maten, oud en nieuw. Prachtig gemaakt! 

Oreca

Austro-Daimler ‘Sascha’ €530,–

Ferdinand Porsche had al een enorme loopbaan achter de rug, voor ‘Porsche’ een merknaam werd. Vanaf 1911 werkte Ferdinand in zijn vaderland Oostenrijk bij Austro-Daimler. Hij ontwikkelde daar onder meer een compacte en relatief betaalbare auto, die veel later de basis was voor de Volkswagen. Dat model noemde hij ‘Sascha’ en het was voorzien van een prachtige, lichtmetalen 1,1liter viercilinder. In 1922 werden drie exemplaren ingezet in de Targa Florio, twee daarvan bereikten de eerste twee plaatsen in hun klasse. Helaas bracht in dit geval publiciteit geen commercieel succes, een jaar later stapte Porsche op om ontwikkelingschef te worden bij Daimler in Stuttgart. 

 

Velasor is een bijzonder Spaans merk, dat zeer hoogwaardige miniaturen maakt, feitelijk bedoeld voor slotracebanen. Hun ‘Sascha’ is er in verschillende uitvoeringen, handgebouwd in telkens slechts 250 exemplaren en bestaande uit meer dan 200 onderdelen. Zeer bijzonder en exclusief, alleen te bestellen via de webshop van de fabrikant. Voor deze prijs krijgt elke koper er onder meer een boek bij met de historie van deze Austro-Daimlers en – in dit geval – een sprekend gelijkende figuur van Ferdinand Porsche! 

Muzen Wild Mini Speaker €59,–

Voor wie graag de wildernis intrekt, maar ook overal wil genieten van muziek, is er nu de Muzen Wild Mini Speaker. Hij is zo groot als je palm en doet meer dan alleen je favoriete muziek afspelen via bluetooth. Zo heeft hij ook een ingebouwde zaklamp. Daarnaast is hij waterdicht, bestand tegen een stootje en voorzien van een flinke batterij. Zelfs met het volume op standje tien kun je zes uur lang genieten van muziek. Kortom, een stoere en sterke speaker voor elke avonturier die zelf geen gitaar kan spelen.

Canon PowerShot Zoom €339,99

Of je nu een vogelaar bent, graag outdoor-avonturen beleeft of enorm van de natuur kunt genieten, herinneringen vastleggen willen we allemaal. Hiervoor kun je een smartphone of actioncam gebruiken, maar er zijn betere oplossingen. De Canon Powershot Zoom is daar een goed voorbeeld van. Dit is namelijk een superzoomcamera van zakformaat die prachtige foto’s en video’s kan maken. Van dichtbij, maar zoals de naam al doet vermoeden ook van veraf. Hij heeft namelijk een lens met een brandpuntsafstand van 100 mm, 400 mm en met behulp van digitale verlening zelfs 800 mm. Hierdoor is hij compact en kun je toch de mooiste moment vastleggen. Die je vervolgens met behulp van Bluetooth direct naar je telefoon stuurt.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 must-haves: Oreca 07 Gibson en meer!
Sluiten