Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 27 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Miura vs. Ferrari Daytona: de beste video van het weekend

Een paar weken geleden berichtten we over een bloedmooie Lamborghini Miura P400 S ‘Millechiodi’. Hoewel we al genoeg hadden aan de foto’s om weg kwijlen achter onze schermen, is er nu een heerlijke video verschenen waarin de groene stier het opneemt tegen een rivaal uit z’n tijd: de Ferrari Daytona. 

De Lamborghini Miura wordt door velen beschouwd als een van de mooiste auto’s ooit gemaakt. Helemaal waanzinnig is de volledig gerestaureerde P400 S ‘Millechiodi’, die veilinghuis SA Kidston eind augustus presenteerde. De ‘Millechiodi’ was het idee van Walter Ronchi (een Milanese zakenman) en Giovanni Sotgiu (een BMW-dealer en Lamboliefhebber), die een ‘pseudo SVJ’ van de Miura wilde maken. Hun auto werd een eerbetoon aan de beroemde one-off ‘Jota’, die werd verwoest in een ongeluk. Ronchi en Sotgiu tuneden de motor, plaatsten nieuwe uitlaatpijpen en gaven de Miura een race-uiterlijk zoals de Jota.

Restauratie

In 2015 kwam de auto in handen van een liefdevolle eigenaar. Hij liet de Miura volledig restaureren en gaf ‘m een opnieuw een upgrade. Grotere zuigers, betere nokkenassen en een ‘Jota-like’ uitlaatsysteem deden zelfs Valentino Balboni, de legendarische testcoureur van Lamborghini, versteld staan. Helaas zullen we nooit weten hoe het voelt om in deze magische auto te rijden, maar gelukkig trakteert het veilinghuis ons op een heerlijke video van die Miura.

Lamborghini Miura P400S 'Millechiodi'

Daarin wordt de Miura vergezeld door nog drie legendes: de Ferrari 365 GTB/4 Daytona, Valentino Balboni en Arturo Merzario. In de korte Westernfilm van Michelino nemen de rivalen uit de jaren ’60 het tegen elkaar op. Geniet van de video en zet het volume van je apparaat op standje maximaal!

Lamborghini Miura P400S 'Millechiodi'

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.