Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

124 liefdesbaby’s Aston Martin en Red Bull, 1000 pk sterke hypercar

Tijdens de Formule 1-race in het prinsendom Monaco presenteerden Aston Martin en Red Bull een designstudie van hun eerste gezamenlijk ontwikkelde hypercar. Het was de eerste stap naar een gelimiteerde productierun van 100 straatauto’s en 24 track day-auto’s. Aan de ontwikkeling van de hypercar met overduidelijke Aston Martin-designtrekjes en Red Bull-Formule 1-technologie wordt momenteel in sneltreinvaart gewerkt.

Bizar apparaat

Beide partijen houden nog de kaken stijf op elkaar, maar Autovisie sprak een hooggeplaatste functionaris van Aston Martin. Die persoon noemde de nieuwe hypercar een “F1-racewagen verpakt als personenauto’s”. Volgens de persoon wordt het een “bizar apparaat” met veel technologie van de Red Bull-racewagen. Aston Martin en Red Bull streven naar een gewicht van minder dan 900 kg, terwijl het vermogen op 1000 pk wordt geschat.

Openbaar

Aston Martin en Red Bull zullen naar verluidt de hypercar spoedig openbaar maken. Mogelijk komt dan al de mededeling dat de strikt gelimiteerde sportwagen ook is uitverkocht. Voor de auto wordt een prijskaartje van dik twee miljoen euro genoemd. Let wel, exclusief belastingen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.