100x Mini John Cooper Works Challenge

Voor wie de nieuwe Mini John Cooper Works nog niet hardcore genoeg vinden, is er goed en slecht nieuws. Om met het eerste te beginnen. Mini komt met een zogeheten Challenge-uitvoering van de JCW-uitmonstering, waarvoor de autobouwer zich heeft laten inspireren door de Challenge-circuitauto. En het slechte nieuws?

 

Mini bouwt de John Cooper Works Challenge in een oplage van 100 stuks, maar geen enkel exemplaar verlaat het eiland. De gehele productie is bestemd voor de Engelse markt.

John Cooper Works ChallengeCosmetisch

De 100 exemplaren wijken van de reguliere John Cooper Works af door hun onderstelafstelling, banden en remsysteem. De cosmetische aanpassingen zijn gering. Je kunt bovendien een ‘normale’ John Cooper Works er net zo uit laten zien als een Challenge. Mini voorziet de limited edition namelijk van het JCW Pro-accessoirepakket, wat zorgt voor onder andere grotere luchtinlaten vóór en een andere achterspoiler. Mini zet de Challenge op in zwart gekleurde 17 inch lichtmetalen wielen die afsteken bij de witte (White Silver) lak.

LEES OOK: MINI VERWIJST NAAR OORSPRONG MET COOPER SEVEN

Autovisie.nl azf Mini John Cooper Works ChallengeAan de prijs

In Groot-Brittannië kost de Mini John Cooper Works Challenge 32.000 pond, bijna 9.000 pond meer dan een ongelimiteerde JCW.De levering start later dit jaar. Mini stelt de snelle rakker voor tijdens het Goodwood Festival of Speed dat over een week wordt gehouden.