Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

100e Autosalon van Brussel voor derde keer op agenda

Gaat het er volgend jaar wel van komen, de 100ste editie van de Autosalon van Brussel? Organisator Febiac plant de bijzondere autobeurs voor de derde maal op rij. Als de autotentoonstelling doorgaat, zal dat half januari 2023 zijn.

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023 om precies te zijn. Op die dagen staat de Brussels Expo als het aan de organisator ligt geheel in het teken van de nieuwste automobielen. Het was de bedoeling om die 100e Autosalon in 2021 te houden, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten. Ook de geplande show in januari 2022 werd op het allerlaatste moment vanwege de coronacrisis geschrapt. Is drie maal scheepsrecht voor de Febiac?

Feesteditie

Volgens de organisator staan de verschillende auto-importeurs en -fabrikanten positief achter de feesteditie. “Zeer veel merken hebben al bevestigd aan de jubileumeditie te willen deelnemen”, zegt Andreas Cremer, afgevaardigd bestuurder van Febiac, tegen het Belgische persbureau Belga. “Sinds de laatste fysieke saloneditie 2020 is er heel wat veranderd in de sector die wij vertegenwoordigen, en het salon is een unieke kans om alle nieuwe producten, onze innovatie en techniek – waaronder veel geëlektrificeerde modellen – aan het brede publiek voor te stellen.” De beurs wordt volgens de traditie in de Heizelpaleizen te Brussel gehouden.

Bizarre acties

De Autosalon van Brussel is in Europa een geliefde beurs, omdat de auto en de verkoop ervan nog altijd centraal staan. Anders dan vrijwel alle internationale autoshows is het Autosalon een ware verkoopbeurs. Liefst 30 procent van de jaarverkoop wordt op en rond de autoshow gerealiseerd. De Belgische importeurs komen daarvoor met bijzondere, overweldigende en aantrekkelijke beursaanbiedingen, die ook bij het dealerkorps gelden. acties. Ondanks dat dit jaar de autoshow niet doorging, werden er wel acties geïntroduceerd om de januari-verkoop op peil te houden.

Iedereen in feestkleding?

Overigens zouden in 2022 niet alle merken aanwezig zijn op de Autosalon van Brussel. De Belgische Volkswagen-importeur haakte af en koos ervoor om alleen Cupra af te vaardigen. Volvo en Mazda zouden ook niet deelnemen. Of de 2023-show, die in het teken staat van de 100e editie, alle merken naar de Heizelpaleizen trekt, is nog niet bekend.

Terugblik eerdere edities

Autovisie is vaste bezoeker van de Autosalon van Brussel. Bekijk hier de videoverslagen: Editie 2020, editie 2020 droomauto’s, editie 2019, editie 2019 droomauto’s, editie 2018, editie 2017editie 2016,

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.