Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs gekozen door de rijders zelf

Max Verstappen viel dit jaar meermaals in de prijzen. Niet alleen met zijn kampioenschap in de Formule 1, ook werd hij coureur en sportman van het jaar. Maar hoe denken de Formule 1-rijders hierover?

Het is alweer de vijfde keer dan de Formule 1 deze verkiezing doet. Echt heel nuttig is de lijst niet, al geeft het wel een grappig inkijkje in wat de rijders van elkaars prestaties vinden.

De beste Formule 1-coureur

De Formule 1-coureurs mochten tijdens het stemmen op hun top 10 ook zichzelf punten geven. Niet alle rijders kozen ervoor om dit te doen, al wordt de stemlijst van de coureurs niet bekendgemaakt.

De punten werden verdeeld op basis van het huidige puntensysteem van de Formule 1. Jouw favoriet geef je 25 punten, de nummer twee 18, de nummer drie 15 en zo verder tot aan de nummer tien die 1 punt krijgt. Deze punten zijn vervolgens verwerkt in een ranglijst.

Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs gekozen door de rijders zelf

1- Max Verstappen

2- Charles Leclerc

3- Lewis Hamilton en George Russell

4- Lando Norris

5- Fernando Alonso

6- Carlos Sainz

7- Alex Albon, Sebastian Vettel en Sergio Perez

Wie deden er mee aan de verkiezingen?

De Formule 1-coureurs die deelnamen aan de stemming waren: Alex Albon, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Kevin Magnussen, Lando Norris, Esteban Ocon, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Mick Schumacher, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Max Verstappen, Sebastian Vettel, Zhou Guanyu.

F1 in de toekomst

Hoewel dit soort verkiezingen grappig zijn, houden veel Formule 1-teams zich momenteel bezig met belangrijkere zaken. Zo zijn veel teams al aan het voorbereiden voor het nieuwe motorreglement dat in 2026 ingaat. De krachtbronnen van de F1-auto’s moeten simpeler, goedkoper en duurzamer zijn. De focus ligt dus op meer elektrificatie en geavanceerde duurzame brandstoffen.

Daarbij krijgen de teams nieuwe concurrentie van bijvoorbeeld Audi. “We hebben getekend voor de periode van 2026 tot en met 2030. We willen na drie jaar in de positie zijn dat we kunnen strijden om de overwinningen”, zegt Adam Baker, die hoofd is van de afdeling die de F1-motor ontwikkelt voor de Duitse autofabrikant.

De leukste auto van 2022: dit zijn de 12 kandidaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.