Stijn Kuster
Stijn Kuster Klassiekers 6 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: Mercedes-Benz SL 280 (R107), een dame met smaak

Koen Lauwers heeft diverse Mercedes R107’s zien langskomen in zijn jarenlange zoektocht. Hij heeft volgehouden en uiteindelijk zijn droomauto gevonden, een Mercedes-Benz SL 280. 

Een vriendin van mijn tante heeft zo’n auto vroeger nieuw gekocht en als kleine jongen mocht ik wel eens meerijden. Toen al raakte ik verknocht aan deze SL. Het model ervoor of erna doet me niet veel, het moet echt deze R107 zijn. 

Mercedes-Benz SL 280

Ik had mezelf alweer even geleden tot doel gesteld een perfecte auto te vinden vóór mijn veertigste en ik ben bij deze auto gaan kijken op de dag dat ik 39 ben geworden. Ik heb eerder bij andere auto’s gekeken, een rode Mercedes 300 SL met een crème interieur bijvoorbeeld, en een donkerblauwe uit ’73. Beide hadden een automaat en dat is toch niet helemaal mijn ding. Ik heb gewoon volgehouden en jarenlang het aanbod in de gaten gehouden voor de perfecte auto. Je ziet dan vooral veel importauto’s uit Amerika die zijn omgebouwd naar Europese specificaties. Maar ik zocht een Belg, Nederlander of Duitser. En specifiek een zescilinder, die zijn iets zuiniger in het gebruik. En een handbak voor het plezier van zelf schakelen.

Mercedes-Benz SL 280, Uw Garage

Deze Mercedes stond op het Belgische equivalent van Marktplaats. De vorige eigenaar verkocht hem omdat zijn vrouw op leeftijd was en steeds moeilijker in en uit kon stappen. De SL kan nog tien jaar in de garage blijven staan, maar ik kan er ook iemand een plezier mee doen, was zijn gedachte. Hij heeft in de tijd dat hij hem gebruikte, de techniek gedeeltelijk gereviseerd en de koets volledig overgespoten.

De SL gaat nooit meer weg

Er staat nu 166.000 kilometer op de teller van de Mercedes. In de vier jaar dat ik de auto heb, is er 10.000 kilometer bij gekomen. Ik rij er toertochten mee met de lokale club en ga weekendjes weg. En als ik een heel drukke dag heb gehad, haal ik de auto uit de garage, zet mijn hond Kara in de stoel naast me en maak een toerrit. Dan zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. 

Mercedes-Benz SL 280, Uw Garage

Ik ga nog jaarlijks bij de vorige eigenaar langs; hij heeft er toch 20 jaar goed voor gezorgd. We rijden dan een rondje en stoppen ergens voor een koffie met een koek. Ik doe hem daar een groot plezier mee, dan heeft hij de tranen in zijn ogen. Als er eens iets is met de auto of ik heb een vraag, bel ik hem. Hij geeft me dan advies en vaak is het probleem dan zo opgelost. Deze Mercedes SL gaat nooit meer weg, dit is zo speciaal! 

Mercedes-Benz CL 500 (C216) (2007) – Uw Garage – Video

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.