Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Bekijk hier de groeispurt van Toyota naar een schonere wereld

Als er één merk is dat gas geeft op emissievrij autorijden, is het Toyota. Met auto’s die worden ontwikkeld met het oog op CO2-reductie. Een overzicht van vooruitstrevende modellen waarmee de autowereld de weg is ingeslagen naar een schonere wereld.

Een wereldprimeur: de Prius

Het was in 1997 groot nieuws: de Toyota Prius betekende een mondiale primeur. Het was de eerste in massaproductie gebouwde hybride-auto van de wereld en het elektrische avontuur van Toyota ging daarmee van start. Die Prius heeft een fikse groeispurt gemaakt en is inmiddels toe aan de vijfde generatie, die er met zijn aerodynamische en sportieve ontwerp flitsend uitziet. En dankzij vooruitstrevende Plug-in Hybride technologie rijdt de Prius efficiënter, plezieriger, dynamischer, veiliger en comfortabeler dan ooit. Het nieuwste model pronkt de tweede helft van dit jaar in de showroom. Overigens is inmiddels vrijwel elke Toyota verkrijgbaar met hybride-elektrische aandrijving.

De bZ4X

Krachtig en stijlvol: de Toyota bZ4X

Met de introductie van de Prius was de ontwikkeling naar elektrificatie in gang gezet en daar mogen volledig elektrische auto’s natuurlijk niet bij ontbreken. De Toyota bZ4X is een doorbraak voor de elektrische generatie. Deze auto combineert de kracht en het comfort van een SUV met het stijlvolle en moderne uiterlijk van een elektrische auto. Het is een robuuste en stoere auto die ook in het stadsverkeer makkelijk zijn weg vindt. En desgewenst is deze eyecather ook beschikbaar als All-Wheel Drive met uitzonderlijke elektrische 4×4 prestaties.

De Lexus RZ 450E

Uniek in de markt: de Lexus RZ 450E

Een parel uit de Toyotastal is natuurlijk het premium-merk Lexus. Lexus koppelt de betrouwbaarheid van Toyota aan schoonheid, luxe en een onovertroffen hoog serviceniveau. En vanzelfsprekend werkt ook Lexus mee aan een CO2-reductie naar nul procent. Daarom is in april vorig jaar het eerste vanaf het fundament opgebouwde batterij-elektrische model (BEV) gelanceerd, de Lexus RZ 450e. Deze Lexus is uniek in de markt dankzij het bijzondere design en een rijbeleving die optimaal is door de meest geavanceerde technologie.

De Mirai

Rijden op waterstof: de Toyota Mirai

Met auto’s aan de stekker is een stap gezet richting een schonere wereld, maar ze zijn niet de enige oplossing tegen CO2-uitstoot. De Toyota Mirai duikt daarom nog verder de toekomst in. Al in 2014 introduceerde Toyota de eerste productieauto op waterstof en met de nieuwe Mirai worden de grenzen van waterstofkracht verlegd. De waterstof wordt omgezet in elektriciteit die vervolgens de elektromotoren voedt. De actieradius is – excusez le mot – om van te watertanden: tot 650 kilometer in zowel zomer als winter! Mede dankzij het eenvoudige en snelle tanken (binnen 3 tot 5 minuten zit de auto vol) en water als enige uitstoot, zou deze auto weleens de automotive wereld voorgoed kunnen gaan veranderen.

De BZ Compact SUV

Duurzame dynamiek: de BZ Compact SUV

Een andere auto waarmee het verleden definitief de rug toegekeerd zal worden is de Toyota bZ Compact SUV Concept, waarvan tijdens de Los Angeles Auto Show een tipje van de sluier is opgelicht. Het model heeft een batterij-elektrische aandrijflijn en geheel in stijl met het streven naar een schonere aarde is voor het ontwerp gebruikgemaakt van duurzame materialen. Opvallend is dat de wielen op de hoeken zijn geplaatst, wat deze SUV een dynamische uitstraling geeft. Zelfs als hij stilstaat lijkt hij in actie te zijn. In december mogen we meer details van deze futuristische auto verwachten.

In samenwerking met Toyota

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.