Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: 4 eerlijke gadgets voor kerst

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met eerlijke items die jij cadeau kan doen aan een autliefhebber met kerst.

Sinds het WK voetbal zijn mensenrechten steeds vaker onderwerp van gesprek. Maar wat kunt u zelf doen? Heel simpel. Kies deze kerst voor fairtrade cadeaus in plaats van voor zo min mogelijk geld zo veel mogelijk pakjes onder de boom te leggen. 

1. Fairphone Earbuds

Wilt u (uzelf) oordopjes cadeau doen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor die van Fairphone. Het merk staat bekend om zijn producten met lange levensduur, die gemaakt zijn van eerlijke en gerecyclede materialen. Het bedrijf belooft dat de oortjes door de goede bouwkwaliteit twee keer langer meegaan dan die van de concurrentie.

Rijk Mengsel, eerlijke cadeau's, kerst
(Afbeelding: Belsimpel)

Daarbij is er ook rekening gehouden met de geluidkwaliteit. Zo wordt er gebruik gemaakt van Bluetooth 5.2 en hebben de oordopjes actieve ruisonderdrukking.   

www.belsimpel.nl// € 101,95 // ★★★★ 

 2. Solios Black Curve

Solios is een horlogemerk uit Canada dat uurwerken maakt die door de zon worden opgeladen. Het horloge kan zes maanden draaien op een paar uur aan zonlicht of kunstmatig licht met UV-straling. De behuizing van het horloge is 100 procent recyclebaar en de kunststoffen die gebruikt worden ook.

Rijk Mengsel, eerlijke cadeau's, kerst
(Afbeelding: Solios)

Daarbij worden er geen mensenrechten geschonden tijdens het maken van dit horloge. Alle fabrieken waar de onderdelen van het horloge vandaan komen, worden door het merk persoonlijk gecontroleerd. Daarbij zijn de horloges stijlvol en van goede kwaliteit. Heel goedkoop zijn ze niet. Echter, levert u uw oude horloge in om te recyclen, dan krijgt u 50 dollar aan shoptegoed. 

www.solioswatches.com// € 308,74 // ★★★★ 

3. Terra Thead Earth Backpack

Of u nu onderweg bent naar werk, school of sport: altijd zijn er wel spullen om mee te nemen. Hiervoor gebruikt u hoogstwaarschijnlijk een tas, maar is die wel van verantwoorde herkomst? De tassen van Terra Thead zijn dat wel. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen en zijn vrij van giftige kleurstoffen, lood en andere schadelijke materialen.

Rijk Mengsel, eerlijke cadeau's, kerst
(Afbeelding: Terra Thead)

Een deel van de opbrengst van de rugzakken gaat naar Feeding America, een organisatie die kinderen en gezinnen in nood voedsel geeft. Bovenal is het een praktische rugzak met laptopvak, twee vakken voor waterflessen en zo’n 16 liter aan bagageruimte. En dat ook nog eens voor een schappelijke prijs! 

www.terrathread.com// € 67,48 // ★★★★ 

4. Veja Rio Branco

Veja sneakers, misschien hebt u ze wel eens gezien. Toch weten velen niet waar het bij het merk om draait: eerlijke schoenen. Het merk zet zich in om sneakers te maken met de minste impact op mens en planeet. Ze maken daarom geen gebruik van giftige en vervuilende stoffen en betalen de boeren die het Amazonian rubber kweken dat gebruikt wordt, twee keer meer dan de marktwaarde.

(Afbeelding: Veja)

Opvallend is: de schoenen zelf zijn niet eens heel duur en zien er toch netjes uit. 

www.steppinout.nl// € 115,– // ★★★ 

Rijk Mengsel: 4 cadeaus die iedere autoliefhebber wil voor kerst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.